Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. srpna 2017 17:48
Čas čtení 0:00
Marek R.

Ousmane Dembélé je druhým nejdražším hráčem historie. Talentovaný francouzský fotbalista směřuje do Barcelony

SPORT
Uložit Uložené

Šílené přestupové léto pokračuje.

Poslední roky si během léta fanoušci fotbalu říkají, že šílenější přestupové období už přijít ani nemůže, ale přijde to další a pak to další a ukáže se, jak jsme se všichni mýlili. Loni to byl například přestup Higuaína z Neapole do Juventusu za šílenou sumu a hlavně tedy Pogbův transfer zpět do Manchesteru United za rekordní částku.

Letošní přestupové období také začalo zostra, zmiňoval se hlavně odchod Griezmanna, ale kvůli trestu pro Atlético Madrid v podobě podepisování hráčů se rozhodl francouzský klenot zůstat. Dlouho se mluvilo i o Verrattiho odchodu do Barcelony, ale ani k tomu zatím nedošlo a následně se z ničeho nic objevila informace, že Neymar přestoupí do PSG, aby vystoupil ze stínu Messiho, stal se hlavní hvězdou týmu a mohl vyhrát Zlatý míč. Informace se zdála být absurdní a hlavně krokem zpět pro brazilskou hvězdu, ale jak už všichni víme, Neymar je skutečně hráčem PSG a jak ukázal ve dvou ligových zápasech v novém dresu, fotbalem se ve Francii nesmírně baví.

Príspevok, ktorý zdieľa @o.dembele7,

Bylo jasné, že pokud Barcelona dostane za tento přestup více než 200 milionů eur, zaměří se následně na hvězdy, které by mohly Neymara nahradit, případně investovat do jiných pozic. 40 milionů už například směřovalo směrem do Číny, odkud na Camp Nou přichází Paulinho a dosud nikdo tomuto přestupu nerozumí. Fanoušci klubu si totiž přáli Dembélého, Coutinha či Seriho, protože jak ukázal dvojzápas španělského superpoháru, Barcelona v současné sestavě jednoduše na Real Madrid nemá. No a po dnešním dni si mohou culés vyškrtnout jedno z výše zmíněných jmen, neboť francouzský megatalent přestupuje z Borussie Dortmund právě do Barcelony.

Je jasné, že Neymara nahradit nemůže, ale podle mého názoru je koupě Dembélého nejlepším možným řešením. Je totiž o pět let mladší než Neymar a spolu s Asensiem je považován za největší vycházející fotbalovou hvězdu. O svých kvalitách nejdříve přesvědčil v dresu francouzského Rennes a už tehdy projevily o jeho služby zájem některé velkokluby. Ousmane však věděl, že na to má ještě čas a nejdříve potřeboval jakýsi mezikrok, protože v takových klubech by seděl na lavičce náhradníků. I proto si vybral právě Dortmund, kam okamžitě zapadl a bylo jasné, že udělal dobře. Jeho vysněným klubem byla vždy Barcelona a po odchodu Neymara mu už muselo být jasné, že přišel ten správný čas a mohl si splnit svůj sen.

Co se týče samotné přestupové částky, ta činí 105 milionů eur + bonusy, Ousmane se tak stane druhým nejdražším hráčem historie po Neymarovi. S klubem podepsal kontrakt na 5 let a jeho výkupní klauzule je 400 milionů eur. Barcelona tak bude mít i v této sezóně smrtelné útočné trojspřeží, ale záloha zůstává stále problémová a přestupové okno se pomalu zavírá. Jsme tedy zvědaví, co si pro nás připraví v nadcházejících dnech. Neboť pokud nic nepodniknou, budou se pravděpodobně muset sklonit před svým největším rivalem.


Domů
Sdílet
Diskuse