Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2017 0:28
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Jediný exemplář vzácného ztraceného Ferrari se po 40 letech našel v Japonsku. V aukci se bude prodávat za 40 milionů korun

TECH FERRARI JAPONSKO
Uložit Uložené

Auto nemá žádného kolegu svého druhu.

Automobilové sběratelské kousky někdy nevyzpytatelně nabírají na hodnotě, pak se zase úplnou náhodou objevují na farmách a ve stájích nebo je jejich poslední majitel na 40 let zamkne do garáže a nechá je tam jen tak shnít. Poslední případ se týká unikátního italského čtyřkolového oře Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinetta Alloy by Scaglietti vyrobeného v roce 1969. I když bylo mezi lety 1969 až 1973 vyrobeno více než 1 200 automobilů Ferrari 365 GTB/4 Daytona, nález z dalekého Japonska je díky své charakteristice daleko před nimi. Ve svých 48 letech zůstává jediným Ferrari 365 GTB/4 Daytona s hliníkovou karoserií, a tak se jeho cena odhaduje na zhruba 40 milionů korun. 

Automobilka ve skutečnosti vyrobila pět těchto modelů s hliníkovou karoserií, jenže čtyři z nich byly určeny výhradně na závodní trať, a proto je tento model zapomenut v japonské garáži jediným exemplářem svého druhu. Stihl si ho přijít prohlédnout už i expert z italské automobilky a potvrdil jeho originalitu, přičemž právě díky tomu, že ním 40 let téměř nikdo nejel, hodnotu ještě navyšuje. Ferrari za svůj život ujelo o něco více než 30 tisíc kilometrů a v Japonsku na něm bylo provedeno jen pár kosmetických úprav, takže je stále v parádním stavu, a i když ho nijak nerestaurovali, začátkem září se očekává tuhý boj sběratelů, kteří by si chtěli jedinečný exemplář přidat do svého ráje.

Doporučeno
RECENZE: Ferrari je první velké zklamání v tomto roce RECENZE: Ferrari je první velké zklamání v tomto roce 5. ledna 2024 14:05





Domů
Sdílet
Diskuse