Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2017 7:01
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mayweather porazil McGregora a zůstává staronovým králem boxu!

SPORT
Uložit Uložené

Souboj století přinesl perfektní sportovní zážitek.

Souboj, který byl ještě před rokem obyčejnou utopií a před pár měsíci už fenoménem. Rivalita mezi legendárním boxerem Floydem Mayweatherem a bojovníkem MMA Conorem McGregorem dlouho nabírala reálných kontur a naplno se projevila až po šesté hodině ráno. Odhadovalo se sice, že hlavní souboj večera v T-Mobile aréně v Las Vegas začne přibližně kolem páté, ale to se nenaplnilo a fanoušci si na souboj museli počkat ještě trochu déle

Navzdory natahování doprovodné show a pozdějším problémům s Pay-per-view přenosem panovala v hale celková spokojenost a diváci si užili ještě i zápas mezi Franciscem Fonsecou a Gervontem Davisem, po čemž se již před hlavním soubojem utéci nedalo. Ještě před jeho začátkem se ke slovu dostal i Conor McGregor, který fanouškům oznámil, že se cítí velmi dobře a jeho váha se už ustálí na přibližně 77 kilogramech... Jeho oponent Mayweather se zase zahříval tancováním po zákulisí, a tak menší provokace pokračovaly až do začátku zápasu, jenže oba kohouti se již více koncentrovali na sebe a na to, aby podali co nejoptimálnější výkon.


Americkou hymnu před utkáním si zazpívala Demi Lovato a po jejím skončení konečně přišel moment, na který jsme všichni čekali. Prezentační video nejdříve představilo jednoho i druhého bojovníka společně s nejlepšími momenty z jejich bohaté kariéry v boxu a MMA. Conor McGregor pak nastupoval do ringu zahalený v irské vlajce, za což si samozřejmě vysloužil obrovské ovace od tisíců svých krajanů v hledišti. Naplno koncentrovaný bojovník sklidil mohutný potlesk a na svém obličeji nedal najevo téměř žádnou emoci, přičemž jinak to nebylo ani při nástupu Mayweathera, který přišel s hlavou zahalenou v kapuci a kukle.

První kola se nesla v opatrné atmosféře a oba bojovníci si dávali dobrý pozor na to, jaké kroky udělají. První tři kola rozdávali údery oba soupeři, ale ve čtvrtém Mayweather trochu víc přitlačil a Conor se poprvé dostával do větších problémů, což pokračovalo i v pátém kole. Floyd se nebál využívat Conorových slabin a útočil zejména ze spodu, na což McGregor nebyl až tak zvyklý, ale iniciativa se přelévala ze strany na stranu. Mayweather skutečně s přibývajícím časem zvyšoval svoji aktivitu a Conor bez výraznějších zkušeností z boxu dostával proti jeho technice pořádně zabrat. Americký boxer zkoušel kombinace, vyměňoval pravé i levé háky, přidával údery ze spodu a v některých chvílích se zdálo, že Ir nápor nezvládá. Po skončení pátého kola do něj dokonce Mayweather ještě postrčil po zvukovém signálu, čímž ho očividně chtěl ještě více vyprovokovat. V následujících kolech Conor výrazně ztrácel sílu a v 10. kole konečně dostal technické KO, které souboj ukončilo a Floyd zaúčtoval své 50. vítězství v kariéře.

Domů
Sdílet
Diskuse