Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2017 12:42
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Letošní ročník největšího a nejznámějšího závodu ve sprintu na čtvrt míle přinesl kontroverzní výsledek

TECH
Uložit Uložené

World's Greatest Drag Race s pořadovým číslem 7 se stal skutečností.

Americký magazín Motor Trend každoročně organizuje velkolepé srovnání nejnovějších sportovních automobilů, a to ať už po stránce jízdních vlastností na okruhu nebo pověstném sprintu na čtvrt míle. Není tomu jinak ani letos, proto na letecké základně Vandenberg (vznikla v roce 1941 a měří na délku 4572 metrů) mezitím došlo k uskutečnění již sedmého největšího a zároveň i nejznámějšího závodu na 1/4 míle, který známe jako World's Greatest Drag Race .
 
Na start se přitom letos postavila následující plejáda novinek - Alfa Romeo Giulia QV, Aston Martin DB11, Chevrolet Camaro ZL1 1LE, Chevrolet Corvette Grand Sport, Ferrari 488 GTB, Lexus LC500, Mazda MX-5 RF, McLaren 570GT, Mercedes-AMG GT R, Nissan GT-R Nismo, Porsche Cayman S, Porsche 911 Turbo S. Před samotným startem se ale organizátoři rozhodli vyměnit rychlostně zdánlivě nejpomalejší článek za v současnosti nejrychlejší elektromobil. Jezdecky famózní Mazdu MX-5 v provedení RF tak vystřídala Tesla Model S P100D. Vskutku kontroverzní krok však výraznou měrou zamíchal karty a celý závod dostal najednou úplně jiný nádech. Jak dopadl, zjistíte na přiloženém videu níže. Zda šlo v případě Tesly o férový krok, posuďte sami.

Domů
Sdílet
Diskuse