Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2017 12:15
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Google Pixel 2 fotí líp než iPhone 8 Plus nebo Galaxy Note8. Jeho hlavní fotoaparát posouvá úroveň

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Někdo to očekával, někdo ne. Zemětřesení jsme se nevyhnuli.

Internetový gigant nám včera večer neukázal pouze high-end laptop Pixelbook, ale i dvojici z letošní generace vlastního smartphonu Pixel. V názvu mu proto přibylo číslo 2 a 6palcový model s označením XL prošel několika výraznými vizuálními změnami, díky kterým ubylo z rámečků, přičemž zadní strana v obou případech připomíná loňskou generaci.

To nejpodstatnější ale je, že jejich fotoaparáty trumfly jakoukoliv konkurenci. Přesně tak, máme tu dalšího šampiona prestižního žebříčku.

Nedávno korunovaného šampiona a jeho nejsilnějšího soupeře po novém trumfla novinka od Googlu. Hovoříme zde samozřejmě o testu odborníků z renomovaného webu DxOMark, kde Pixel 2 získal rekordních 98 bodů. iPhone 8 Plus a Samsung Galaxy Note8 v něm dostaly o 2 body méně, čili 96, přitom mají dva snímače.

Pixel 2 i Pixel 2 XL dokáže pořídit 12,2megapixelové záběry, s čímž mu pomáhá clona f/1,8 včetně optické stabilizace obrazu. Třešničku však představuje nový Dual-Pixel senzor, který zapojí do automatického zaostřování každý dostupný pixel. Tato technologie, která je známá z DSLR fotoaparátů pro profíky, tak dokáže citelně zvýšit jeho přesnost, rychlost a gigantovi umožnila obohatit focení portrétů o rozmazané pozadí i bez toho, aby musel integrovat další snímač.

Web DxOMark chválí především široký dynamický rozsah ve všech světelných podmínkách, excelentní autofocus, velmi dobré vyvážení bílé uvnitř i v exteriéru, dobré zachování detailů, výborný výkon přítomného LED blesku a již zmíněné portréty, protože jsou „vykresleny s příjemným popředím a rozostřením pozadí“.

A co technické specifikace?

Menší Pixel 2 je vybaven kompaktním 5palcovým displejem ve Full HD rozlišení a AMOLED technologií, která zajišťuje zobrazování reálně vypadající černé barvy a zároveň šetří elektrickou energii, protože při černé vypíná každý pixel. V útrobách se skrývá i high-end chipset Snapdragon 835, 4 GB RAM a konstrukce s méně oblými rohy prošla certifikací dle standardu IP67, takže jí neublíží ani trošku vody.

Google Pixel 2 fotí líp než iPhone 8 Plus nebo Galaxy Note8. Jeho hlavní fotoaparát posouvá úroveň
Zdroj: Google

Větší Pixel 2 XL dostal pro změnu až 6palcovou úhlopříčku, ale jak bylo zmiňované, ubylo mu z rámečků a AMOLED nahradily P-OLED alternativou. Poměr mezi panelem a přední stranou těla představuje 76,4 %, přičemž rozlišení vzrostlo na 1440 x 2880 pixelů, což mu dává slušných 538 pixelů na jeden palec. Displej má také oblé rohy, díky kterým přední strana této horké novinky připomíná vlajkový model G6 od LG.

Doporučeno
Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III 14. dubna 2021 11:52

Operační systém je v obou případech čistý Android 8.0 Oreo. To samé platí i o několika položkách v seznamu technických specifikací nebo oblém unibody těle z kovu. Smartphonům dokonce nechybí ani podpora pro elektronickou SIM kartu.

Google Pixel 2 fotí líp než iPhone 8 Plus nebo Galaxy Note8. Jeho hlavní fotoaparát posouvá úroveň
Zdroj: Google

Podobně jako u Pixelbooku, ani tentokrát nemusíme v Česku počítat s oficiální distribucí. Prodej odstartuje v polovině října a cena se pohybuje od 649 (~14 300 Kč) do 849 (~16 700 Kč) dolarů za základní verze obou mírně rozdílných modelů.

Domů
Sdílet
Diskuse