Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2017 21:00
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Joker v podání Heatha Ledgera se stal nejlepším záporákem všech dob. Filmoví fanoušci ho posunuli i před Darth Vadera

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Legendární filmový výkon nezůstal bez povšimnutí.

Každý herec přistupuje ke svým rolím ve filmech jinak. Existuje spousta známých osobností, které trvají na tom, že nepotřebují kaskadéry, na druhou stranu existuje mnoho herců, kteří se potřebují do své postavy naplno vžít a pokud zkombinujeme vše dohromady, zůstane nám hrstka nezapomenutelných filmových postav. Na stránce Ranker.com, kde fanoušci z celého světa hlasují v různých kategoriích, nedávno proběhlo i hlasování o tom, který filmový záporák je nejlepší v celé historii kinematografie a žebříčku dominoval Joker z filmu Temný rytíř. V té době měl postavu Jokera v hrsti legendární herec Heath Ledger a fanoušci filmů očividně dokáží ocenit kvalitní výkon, protože právě zesnulá osobnost zanechala v největším počtu lidí nejsilnější pocity.

O Ledgerovi je již delší dobu známo, že se do postavy Jokera ponořil skutečně naplno a o samotě trávil i celé týdny, aby se vžil do smýšlení i pocitů nejlepšího záporáka všech dob. Jeho výkon ve filmu Temný rytíř byl jen podtržený tragédií v podobě jeho náhlé smrti v americkém New Yorku a fanoušci dodnes polemizují o tom, jaké filmové chuťovky by nám Heath ještě přinesl, kdyby žil až dodnes.


Na druhém místě po Jokerovi následoval Darth Vader ze série Star Wars, ale neztratil se ani Hannibal Lecter z Mlčení jehňátek, kterého ztvárnil Anthony Hopkins. První dva záporáci přitom dostali více než 17, respektive 16 tisíc hlasů, zatímco třetí Hannibal přesvědčil jen 9 tisíc lidí, což zvýrazňuje efekt, který na filmy měli. Čtvrtý skončil Lord Voldemort a pátý zase Freddy Krueger, přičemž celý žebříček najdeš na Rankeru.

Domů
Sdílet
Diskuse