Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. listopadu 2017 3:43
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Hollywoodská novinka dekády: Disney chce koupit studio 20th Century Fox, díky čemuž by se Avengers a X-Men setkali v jednom filmu

FILMY A SERIÁLY DISNEY
Uložit Uložené

Snad se to nikdy nestane.

Tolik možností, tolik pro a proti, tolik věcí, o kterých by se dalo diskutovat. Část internetu sledující dění v Hollywoodu poslední hodiny šílí. Na internet totiž někdo leaknul informace o tom, že Disney velmi nahlas uvažuje o zakoupení většiny práv studia 20th Century Fox. Jako první vás zřejmě napadne, že by se X-Men, Deadpool a tak dále dostali zpět domů a najednou by se MCU obrátilo vzhůru nohama. Já osobně bych návrat mutantů k Marvelu uvítal, ale zároveň se odmítám vzdát projektů jako New Mutants či Logan, stejně jako celého přínosu série X-Men a mnohem odlišnějšího tónu filmů. R rating snímky jsou přece jen něco, co Disney nedělá, nicméně, všem nám je jasné, že to lze snadno vyřešit. Filmy by jednoduše nezačínaly s logem Disney. Je tam toho však mnohem více.

Politika Foxu sedí snad každému z nás. Občas riskují, občas utáhnou svým tvůrcům opasky, ale rádi dávají prostor talentovaným filmařům a sem tam zariskují, jen aby mohli přinést rozmanitost a kvalitu. Mít pod hlavičkou Disney Avatara je v pořádku, ale opice, mutanty, Matthewa Vaughna, Aliena, Predátora (a milion dalších) je něco, co nám nevoní. Přece jen, nějaké změny by tyto světy/budoucí filmy a filmaře/scénáristy/režiséry čekaly. Zatím však můžeme zůstat klidní a situaci potichu sledovat. Fox i Disney se již párkrát setkali za stolem, ale jednání je údajně nějakou tu dobu na bodu mrazu, takže je možné, že se to po tomto úniku informací opět rozhýbe.

PS: Hugh Jackman se několikrát vyjádřil, že by se jako Wolverine rád ocitl po boku Hulka.

PS2: Neuvěřitelně by to obohatilo blížící se streamovací projekt Disney, který by po novém nakoplo množství velkolepých filmů.

Hollywoodská novinka dekády: Disney chce koupit studio 20th Century Fox, díky čemuž by se Avengers a X-Men setkali v jednom filmu
Domů
Sdílet
Diskuse