Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2017 16:26
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

9letá dcera uhodla otcovo heslo na PayPal a zaplatila 1100 eur za výlet do Disneylandu. Plán dokončila v noci, kdy rodiče spali

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Snila o výletu do Paříže už celé roky.

Ian Wilson se před pár dny vzbudil do krásného dne, jenže ani netušil, co se s jeho telefonem a bankovním účtem dělo během noci. Vzala si ho do parády jeho 9letá dcera Susan, která ho odemkla díky tomu, že její otec nemá telefon nijak zabezpečený a potom uhodla heslo do jeho PayPal účtu s cílem zaplatit si vysněný výlet do pařížského Disneylandu. Malá školačka utratila více než 1100 eur, přičemž přes 400 eur putovalo na letenky a hotel, dalších více než 400 eur na vstup do Disneylandu a téměř 250 eur na VIP výlet na vrchol Eiffelovy věže. Problémem byly nejen výdaje, ale i fakt, že Susan vše zarezervovala hned na další den, avšak nijak blíže to už neřešila.


Otec si utracených peněz všiml až o tři dny později, když si otevřel svůj účet a spatřil spoušť, o které si zpočátku myslel, že ji způsobil nějaký podvod. Zavolal do PayPalu, ale tam mu oznámili, že transakce proběhly z běžně používaného zařízení, a tak neměli důvod je zablokovat. Nakonec se mu Susan přiznala, že výlet zarezervovala právě ona, ale prohlásila, že ani neví, co je Eiffelova věž, a tak ji Ian ani nemohl výrazně potrestat. Naštěstí se mu nakonec vrátily i všechny peníze, ale rodičům po celém světě vzkazuje, aby si své telefony zamykali, protože nikdy nemůžete vědět, kdy je do rukou dostane talentované dítě.


Domů
Sdílet
Diskuse