Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. listopadu 2017 20:00
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Škola dívkám zakázala nosit úzké kalhoty, protože rozptylují učitele. Rodiče je obviňují z pedofilních choutek

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

I kalhoty dokáží způsobit menší vzpouru na střední škole.

Na většině anglických středních škol musí studenti nosit uniformy, které předepisuje ve svých pravidlech samotná škola, ale často si žáci mohou nahradit přesné kousky oblečení vlastními, pokud jde například o kalhoty. Nejnovější problém spojený s uniformami nastal na střední škole St. Peter's School v Huntingdonu, kde vedení školy nedávno výrazně změnilo pravidla nošení uniforem poté, co se mu znelíbily obtažené nebo užší kalhoty než ty, které škola předepisuje. Problém je v tom, že škola od žákyň vyžaduje nošení černých kalhot, což při nošení užších kousků neporušují, ale do pravidel byla nedávno přidána i věta o užších kalhotách, což rozzlobilo nejen samotné žákyně, ale i jejich rodiče.



Momentálně je situace taková, že pokud žákyně přijde do školy v užších kalhotách, které posledních 10 let nepředstavovaly žádný problém, dostane od učitele neomluvenou hodinu nebo musí zůstat po škole, což je podle rodičů nepředstavitelné. Až 90 % všech dívek prý nařízení neakceptuje a pokračují v nošení černých kalhot dle vlastního vkusu, ale škola nechce pravidla změnit zpět, a tak rodiče zašli do médií. V zákulisí se dokonce povídá, že učitelé přinutili vedení změnit nařízení kvůli tomu, že je upnuté kalhoty na žákyních rozptylují, a když se to dozvěděli rodiče, hned se po škole začala šířit obvinění z pedofilních choutek. Žádný ředitel školy přitom nechce mít o svých učitelích pověst pedofilů, a proto bude zajímavé sledovat, zda škola nakonec ustoupí, nebo bude trvat na svých požadavcích jako z minulého století.


Domů
Sdílet
Diskuse