Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2017 18:16
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Internet nevěřícně reaguje na podvyživeného lva z Bangladéše, který dodnes trpí v místní zoo. Už ho raději odstranili i z výběhu

ZAJÍMAVOSTI BANGLADÉŠ
Uložit Uložené

Stařičký lev nedožívá svůj život důstojně.

Do zoologické zahrady většinou lidé chodí, aby mohli na vlastní oči sledovat vzácná zvířata, která by jinak neměli šanci vidět. Ačkoli velká část zoologických zahrad dává na svá zvířata dobrý pozor a péče o jejich zdraví i pohodlí je na vysoké úrovni, nedávné záběry ze zoologické zahrady v dalekém Bangladéši lidem vhánějí slzy do očí. Zubožený lev Juboraj nedávno oslavil své 18. narozeniny a i když se tato zvířata obvykle dožívají kolem 14 let, on se stále drží při životě i přesto, že je ve velmi zoufalém stavu. Nemocné zvíře je vyhublé na kost a donedávna bylo stále umístěno ve veřejně přístupném výběhu, kde návštěvníci nevěřili vlastním očím, v jakém stavu se Juboraj nachází.

Místní zoologická zahrada tvrdí, že lvu nedokáží pomoci, ale lidé mají rozdílný názor a zorganizovali už i petici za to, aby se prezident země podíval na celý případ sám, protože i Juboraj si zaslouží dožít svůj život v dostatečně dobrých podmínkách. Pečovatelé mu prý léky střílejí do těla pomocí speciálních šipek, ale Juboraj odmítá konzumovat jakékoli jídlo a nepomohly mu ani návštěvy několika veterinářů. Jedna skupina lidí proto navrhuje, aby byl lev utracen, protože jeho kvalita života skutečně neodpovídá tomu, jak by měl majestátní lev vypadat, zatímco druhá skupina obviňuje zoologickou zahradu z nedostatečné péče.

Domů
Sdílet
Diskuse