Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2017 9:10
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Jak vypadá zběsilý útěk ze Severní Koreje? Ani 40 výstřelů a 5 zásahů vojáka nezastavilo na cestě za lepšími zítřky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dezertér z KLDR odmítal zůstat ve své rodné zemi.

Nedávno jsme na našem webu psali článek o dezertérovi ze Severní Koreje, který riskoval vlastní život, aby se mohl na druhý den probudit ve svobodné zemi, ale ani zdaleka jsme netušili, jak dramaticky celá situace vypadala. Dezertér, jehož jméno zatím stále není známo, nejprve ujel pár stovek metrů ve vojenském džípu, aby na sebe při příjezdu ke hranici upozornil své kolegy z armády. Naneštěstí pro dezertéra, jeho džíp zapadl, a tak musel rychle vystoupit a po vlastních přeběhnout až ke hranici, avšak to už měl za patami své kolegy, kteří neváhali vytasit zbraně a vystřelit na vojáka více než 40krát.

Jak vypadá zběsilý útěk ze Severní Koreje? Ani 40 výstřelů a 5 zásahů vojáka nezastavilo na cestě za lepšími zítřky
Zdroj: UNC

Až 5 kulek ho zasáhlo, což možná mohlo znamenat jeho smrt, ale usmálo se na něj štěstí a zatímco ležel zraněný u hranice, skupina jihokorejských vojáků se proplazila až k němu a pak ho pomaličku odtáhla až do bezpečí. Na veřejnost už pronikly informace nejen o tom, jak hroziví paraziti se nacházeli v jeho střevech, ale i úsměvná situace z nemocničního pokoje. Voják se už probral a od lékařů žádal, aby mu dokázali, že není v Severní Koreji, a proto mu zapnuli televizi a on pochopil, že svůj souboj s větrnými mlýny opravdu vyhrál.

Domů
Sdílet
Diskuse