Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2017 14:05
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Bývalí agenti CIA hledají ztracené miliony Pabla Escobara. Drogový baron zabil i muže, kteří je zakopávali, aby o místech nikdo nevěděl

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kolumbijský narkobaron nechal miliony zmizet pod zemí.

Před více než třemi dekádami byl jedním z nejbohatších mužů na celé planetě, ale nakonec skončil zastřelen na útěku před policií. Drogový baron Pablo Escobar vydělával v dobách největší slávy tolik peněz, že je nejenže ani nestíhal utrácet, ale ani je efektivně ukrývat. Část z nich skončila na zahraničních účtech, avšak velké množství z Pablova miliardového bohatství hnije dosud někde pod zemí v Kolumbii, kde je kartel nechával zakopávat.

Traduje se, že Pablo muže, které posílal peníze zakopávat na tajná místa, po návratu jednoduše zabil, aby jeho tajemství zůstalo navždy tajemstvím, jenže množství záhad odešlo s ním na druhý svět, a tak peníze neměl kdo najít. Nejde přitom o žádné drobné, protože kdyby v zemi dodnes odpočívala byť jen maličká část z majetku ve výši více než 30 až 50 miliard dolarů, nálezci by se určitě nezlobili.

Bývalí agenti CIA hledají ztracené miliony Pabla Escobara. Drogový baron zabil i muže, kteří je zakopávali, aby o místech nikdo nevěděl
Zdroj: Netflix

Televize The Discovery Channel si proto ve svém novém programu s názvem Finding Escobar's Millions zavolala na pomoc dva bývalé elitní agenty americké tajné služby CIA Douga Laux a Bena Smithe, kteří mají bohaté zkušenosti z různých misí po celém světě. I když myšlenka vyhledávání ztracených peněz Pabla Escobara přímo na kolumbijské půdě je mimořádně nebezpečná, protože člověku hrozí i ztráta života.

Přesvědčili se o tom v trochu odlišné situaci i pracovníci pomáhající při natáčení seriálu Narcos, přičemž jeden ze skautů dokonce v Mexiku přišel o život a i když je situace v Kolumbii méně chaotická než v Mexiku, je třeba si na sebe dávat pozor. Nové části zajímavé série můžeš pravidelně sledovat na Discovery Channel a uvidíš, zda se Escobarovy peníze, nebo alespoň část z nich, nakonec podaří najít.

Domů
Sdílet
Diskuse