Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2017 13:16
Čas čtení 0:00
Šimon Kucka

Disney kupuje 20th Century Fox za 66 miliard dolarů. Uvidíme X-Meny po boku Avengerů?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dokážete si představit bojovat Wolverina s Thorem nebo Iron Manem?

Je to potvrzeno, společnosti Disney a 20th Century Fox uzavřeli dohodu desetiletí. Disney se podle všeho podařilo odkoupit některé z vedlejších divizí studia 20th Century Fox, mezi které patří například dokumentární divize National Geographic, streamovací společnost Hulu, ale zejména filmová divize 21st Century Fox. Sportovní a televizní kanály by měly zůstat ve vlastnictví Foxu.

Částka, která dokázala přimět Fox k prodeji svých divizí, by se měla pohybovat na úrovni 66,1 miliardy dolarů. Fanoušci komiksových filmů už ale dobře vědí, co tato významná dohoda pro Marvel Cinematic Universe znamená. Když Disney koupilo divizi 20th Century Fox, získalo tím všechna dostupná práva ke zfilmování komiksů ze světa X-Men a Fantastické čtyřky. To by znamenalo přímé ukotvení postav jako Deadpool, Wolverine, Magneto či Human Torch v MCU.

Koupí divize 20th Century Fox by se fanouškové mohli dočkat bromance Spideyho a Deadpoola

Disney kupuje 20th Century Fox za 66 miliard dolarů. Uvidíme X-Meny po boku Avengerů?
Zdroj: Marvel/Sony/20th Century Fox

Takový scénář ještě před pár lety vypadal jen jako sen každého fanouška komiksů, ale to se právě změnilo, a sen se stal realitou. Na své si touto dohodou nepřijdou jen fanoušci MCU, ale i akcionářské společnosti. Po odkupu konkurenčního studia zůstane akcionářům Foxu 25 % akcií, které Disney odkoupilo. Hodnota jedné akcie by se měla pohybovat přibližně od 20 do 60 dolarů.

Sám Hugh Jackman coby nesmrtelný Wolverine se k celé dohodě před několika dny vyjádřil takto: „Je to zajímavé, protože celých 17 let jsem přemýšlel, jak by to bylo skvělé, jak moc bych chtěl vidět Iron Mana, Hulka a Wolverina pohromadě. Vždy, když jsem sledoval některý z filmů o Avengers, představoval jsem si mezi nimi Wolverina, jak je všechny mlátí po hlavě. Zatím to vypadalo, že se něco takového nikdy nestane, ale když jsem si přečetl titulek, zůstal jsem v němém úžasu a uvědomil jsem si, že šance něco takového vidět tu stále je. I když si myslím, že moje loď už odplula, stále je zde možnost pro někoho jiného, kdo by mohl ztvárnit Wolverina.

Disney kupuje 20th Century Fox za 66 miliard dolarů. Uvidíme X-Meny po boku Avengerů?
Zdroj: 20th Century Fox

Jackman už několikrát prohlásil, že jeho posledním filmem, kde ztvární postavu Wolverina, bude snímek Logan. Navzdory všemu se tento australský herec několikrát vyjádřil, že pokud by nabídku zahrát si v crossover projektu X-Men a Avengers dostal v období, kdy se rozhodl skončit, určitě by si své rozhodnutí důkladněji promyslel. Hugh přiznává, že mu budou chybět jeho adamantiové drápy, ale své rozhodnutí už neplánuje změnit, což rozhodně zarmoutilo nejednoho fanouška, ať už světa X-Men nebo Marvelu. Na druhé straně, Ryan Reynolds, představitel Deadpoola a Chris Evans alias Captain America se oba už velmi těší na propojení jednotlivých komiksových univerz, jak můžeme vidět na účtech obou pánů na Twitteru.

Co říkáte vy na tento tah od Disney? Dokážete si představit Wolverina bojujícího po boku Hulka či Thora? Nebo se vám více líbila odlišnost jednotlivých studií?

Domů
Sdílet
Diskuse