Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2017 15:08
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Dva heterosexuální kamarádi z Irska se vzali, aby se vyhnuli placení daní. Stát od nich 50 tisíc eur neuvidí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Matt a Michael udělali vychytralý krok.

Dva nejlepší kamarádi z Irska se po nevinné radě od přítelkyně rozhodli přijít celému právnímu systému na rozum, aby nemuseli zaplatit horentní sumu za daň z dědictví. Matt Murphy a Michael O'Sullivan se znají více než 30 let a strávili společně krásné i těžké chvíle, přičemž se poznali krátce poté, co Michaelovi ztroskotal druhý vztah a stal se svobodným mužem a otcem tří dětí. Matt i Michael se rychle skamarádili a vytvořili spolu nerozlučnou dvojici, přičemž 83letý Matt dokonce svému kamarádovi pomohl v dobách, kdy skončil bez domova na ulici.

Začali spolu na chvíli bydlet a nakonec se k němu Michael permanentně nastěhoval, aby se mohl o stárnoucího kamaráda postarat. Matt po překročení 80. roku svého života pomalu ztrácí životní sílu a vyžaduje mnohem více pozornosti než dosud, což Michaelovi nedělá problém, protože oba si nadmíru rozumějí. Nejde přitom o homosexuální vztah, ale pouze vztah plný porozumění mezi dvěma kamarády, přičemž Matt se svého nejlepšího přítele rozhodl odměnit za dlouholeté služby velkolepým způsobem. Prohlásil, že neví, jak lépe by mu mohl splatit pomyslný dluh, než tím, že mu ve své závěti daruje celý dům.


Problém spočíval v tom, že při podobném dědickém řízení by bylo třeba zaplatit i daň z dědictví, která by se vyšplhala až do výše 50 tisíc eur, a tak oba přemýšleli nad tím, jak se jí vyhnout. Kamarádka jim pak ironicky vzkázala, aby se vzali a oni vzali radu vážně, a proto se před pár dny odehrál jejich obřad, který sice nezpečetil romantickou lásku, ale dlouholeté přátelství. Oba zároveň zdůrazňují, že svým krokem nechtějí podkopávat dlouholetý boj LGBTI komunity, které se podařilo vybojovat stejná práva na manželství až v roce 2015.

Domů
Sdílet
Diskuse