Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2018 20:40
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Chystá se další megaobchod? Dle některých informací chce Apple odkoupit Netflix

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Poté, co Disney koupilo Fox, bychom se už ničemu nedivili.

Po několikamiliardovém obchodu, kdy Disney odkoupilo studio Fox (a další součásti společnosti 21st Century Fox), se začaly rojit zprávy o tom, že společnost Apple by mohla odkoupit Netflix. Podle analytiků je možné, že Apple bude v budoucnu investovat do podobných společností a streamovací gigant je na první příčce jejich zájmu. Samozřejmě, nemáme k dispozici žádné oficiální stanoviska žádné ze společností, ale podle portálu Business Insider je přibližně 40% šance, že Apple Netflix letos koupí.

Chystá se další megaobchod? Dle některých informací chce Apple odkoupit Netflix
Zdroj: Netflix

Samotný Apple bude disponovat hotovostí 252 miliard dolarů, přičemž miliardu se chystá vrazit do tvorby vlastního obsahu. To však není všechno, protože kromě Netflixu přicházejí do hry i jiní hráči, jmenovitě Disney, Electronic Arts či Tesla. Netflix však ze všech možností vyznívá nejmožněji. Podle magazínu Forbes je však podobný obchod dost nepravděpodobný. Uvidíme tedy, jak to celé nakonec dopadne.

Domů
Sdílet
Diskuse