Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2018 19:41
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Nizozemská policie dostala právo svléknout tě na ulici z luxusního oblečení

MÓDA
Uložit Uložené

Důvodem je obchod s drogami.

Nizozemská policie v Rotterdamu se rozhodla pro skutečně bizarní způsob snížení kriminality, která má prý podle všeho co do činění se značkovou módou. V případě podezření se bude zajímat o to, zda si mladí lidé sehnali své drahé oblečení legální cestou, popřípadě jak je možné, že si ho mohli dovolit.

Šéf rotterdamské policie Frank Paauw pro holandský portál Telegraaf suverénně prohlásil: „Budeme je svlékat na ulici,“ a některé kousky bude policie dokonce zabavovat. Kvůli tomu bude aktivně spolupracovat se soudním oddělením, které jim pomůže určit, zda v té dané situaci mohou být oděvy zabaveny.

Důvodem pro takový kontroverzní krok je rozšířené obchodování s drogami. Protože jde o největší přístav v Evropě, většina veškerého dodávaného materiálu ze zámoří směřuje právě sem.

Kritici se však obávají že s příchodem takto povrchního vyšetřování nebude policie podezřívat bělocha v drahé kožené bundě, ale spíše černochy, což by podmiňovalo právě zvýšené nepohodlí a agresivitu v ulicích. Ostatně, nedokážeme si představit konkrétní situaci takového typu. Celé to zní jako špatný vtip.

Program už policie spustila a v této chvíli běží v omezené zkušební době, aby se ujistila, zda je vůbec efektivní a přinese kýžené ovoce. Luxusní oblečení prý na jejich majitele vrhá stín pochybnosti a vlnu zájmu a pohledů.

Mezi značky, na které si bude muset dát místní policie pozor, patří aktuálně ty nejoblíbenější, jakými jsou například Gucci, Givenchy, Balenciaga nebo značka hodinek Rolex

Domů
Sdílet
Diskuse