Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2018 20:09
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Své emoji konečně dostanou i zrzaví. Letos přibude 157 nových emotikonů, mezi nimi i lama nebo zamilovaní lidé

TECH
Uložit Uložené

Na sociální sítě zaútočí hromada nových emojis.

Emoji jsou již několik let běžnou součástí naší internetové komunikace, a protože by bez jakékoliv organizace nastal chaos, někdo musí udávat směr a v tomto případě jde o projekt jménem Emojipedia. Ta vydává nové emoji, které pro počítač či smartphone představují stejně unikátní znak jako nějaké písmeno či číslo. Různé telefony, operační systémy či sociální sítě a aplikace si následně mohou přizpůsobit vzhled emoji podle sebe nebo přijmout předurčenou grafiku.

Svět emotikonů se přitom neustále rozšiřuje a Emojipedia ohlásila, že v roce 2018 bude vydáno až 157 nových emoji. Samozřejmě, ne všechny se dostanou do Messengeru či jiných aplikací, ale nacházet se budou na oficiální stránce projektu. Odtud si je můžeš zkopírovat a každé zařízení by je mělo být schopno rozpoznat. A ty populárnější uvidíme i na sociálních sítích. Například celou řadu emoji zrzavých lidí, kteří se tak konečně dostávají do virtuálního světa. Všechny ostatní přirozené barvy už přitom byly pokryty a zrzavá barva je tak úplnou novinkou.

Kromě toho se například dočkáme smajlíka na párty, horké či zmrzlé tváře, superhrdinů, hrocha, lamy, mikrobů, bakterií a mnoha dalších grafik.

Domů
Sdílet
Diskuse