Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2018 17:31
Čas čtení 0:00
Marek R.

Petr Čech vychytal už 200. čisté konto v Premier League. V dějinách soutěže na svém postu nemá konkurenci

SPORT
Uložit Uložené

Legenda Chelsea a českého fotbalu to konečně dotáhla na kulaté číslo.

Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší a potvrdilo se to i v případě Petra Čecha. Aby měl jeden z nejlepších brankářů historie problém zaznamenat čisté konto v několika zápasech po sobě (11 zápasů), je pořádně zvláštní, ale nepomohla mu v tomto směru ani tragická obrana Arsenalu.

Po dnešku si už ale může konečně vydechnout, protože čisté konto s číslem 200 v Premier League je na světě a takový kousek se ještě žádnému brankáři před ním nezdařil. Stalo se tak v nedělním zápase proti Watfordu, kdy Gunners vyhráli jednoznačně 3:0 a Petr Čech dokonce v zápase zneškodnil i pokutový kop.


Nejvíce čistých kont přišlo logicky v dresu Chelsea, kde strávil většinu své kariéry a stal se legendou klubu. Samotná čísla hovoří za vše a jsou opravdu pozoruhodná. V Premier League v dresu Chelsea odchytal 332 zápasů a čisté konto si připsal v 162 z nich!

 

Celkově tak má dnes na svém kontě již 200 čistých kont a tento rekord mu nikdo tak brzy nevezme. Druhý David James má na kontě 169 vychytaných nul, z aktivních brankářů v lize je na tom po Čechovi nejlépe Joe Hart s číslem 122.

Domů
Sdílet
Diskuse