Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2018 13:09
Čas čtení 0:00
Vladimír Bilohuščin

Attila Végh se upsal Oktagonu. Karlos Vémola tvrdí, že tím zabil zápas století

SPORT XFN
Uložit Uložené

Někdy jsou důležitější vztahy než peníze, říká Végh po podpisu smlouvy.

Každý, kdo čekal na souboj století Végh vs. Vémola, bude zřejmě smutný. Attila Végh totiž podepsal dlouhodobý kontrakt s organizací Oktagon MMA, kde v minulosti dvakrát zápasil a pokračuje tak v nastoleném trendu.

Na podpis smlouvy hned zareagoval Karlos Vémola, který byl pořádně nabroušený. „Podpisem kontraktu mě Attila pasoval do role československé jedničky. Já jsem to byl ochoten dokázat, ale Attila to podpisem smlouvy zabil. Mohl to být ‚money fight‘, zápas století, ale on se raději schoval za Oktagon,“ hodnotí bývalý člen UFC.

 

Tento kontrakt je pro Vémolu problém, protože stejně jako Végh, i Karlos má dlouhodobý kontrakt, ale s českým promotérem XFN, přímým konkurentem Oktagonu. Jednání o zápase se tak dostalo na bod mrazu, protože ani jedna strana s jistotou nebude chtít propustit svou hvězdu konkurenci a dohoda mezi oběma tábory je momentálně na míle vzdálená.

Attila Végh se upsal Oktagonu. Karlos Vémola tvrdí, že tím zabil zápas století
Zdroj: Instagram - Pavol Neruda

K zápasu s Vémolou se vyjádřil i samotný Végh, který dostal od XFN lukrativní nabídku, nakonec si ale vybral Oktagon, se kterým má velké plány. „Ja si už nemusím dokazovať, kto je jednotka domácej scény. Myslím, že som už počas mojej kariéry položil čosi na stôl,“ říká bývalý šampion světové organizace číslo dvě Bellator. „Niekedy sú vzťahy dôležitejšie ako peniaze. Cítim, že som niečo Oktagonu dlžný, pretože vďaka nemu ma ľudia poznajú, Palo Neruda napísal moju knihu, s Iljom Škondričom sa poznám už roky.“

Doporučeno
Petr Kareš: Zápasit 20 minut s holýma rukama bylo brutální, lethwei je právem označováno za nejdrsnější sport na světě (Rozhovor) Petr Kareš: Zápasit 20 minut s holýma rukama bylo brutální, lethwei je právem označováno za nejdrsnější sport na světě (Rozhovor) 2. února 2022 7:00

Momentálně tak zřejmě přijdou na řadu tvrdá jednání obou organizací. Půjde přitom o hodně, už teď je totiž jasné, že organizace, která tento duel dohodne, trhne všechny rekordy návštěvnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse