Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2018 12:22
Čas čtení 0:00
Artur S.

I na jaře by měl muž skvěle vonět. Vybrali jsme ty nejlepší vůně do 500 korun

MÓDA
Uložit Uložené

Každé roční období má svou specifickou vůni a právě jaro voní nejlíp. Pokud přemýšlíte nad tím, jakou vůni zvolit pro sebe, nabízíme výběr jarních pánských parfémů

V zimě jsme používali těžší vůně – kořeněné, hřejivé, tabákové, vanilkové, dřevité. Když se otepluje, měli bychom sáhnout po něčem svěžejším. Kromě toho, že jarní parfém má být fresh, měl by být i optimistický, mladistvý, energický, zelený. Právě „zelené“ vůně se nejčastěji dosáhne kombinací citrusu a bazalky. Typickými složkami jarních vůní jsou například i máta nebo vetiverová tráva. Tak jako vkusné oblečení není závislé na zůstatku na účtu, ani výběr dobrého parfému není podmíněn vysokou cenou. My jsme pro vás vybrali 5 kvalitních vůní do 500 korun.

Hanae Mori – HM

Japonská návrhářka Hanae Mori přišla s pánskou vůní HM na trh již v roce 1997. U nás neznámá značka si zaslouží pozornost a čestné místo mezi jarními parfémy. Nepřipomíná totiž žádnou jinou vůni na světě. Je svěží, ale není agresivní citrusová ani mýdlová. Hlavními tóny jsou levandule, citrón a muškátový oříšek. Později se dostaví i čokoláda a černý rybíz, mnohým jejím uživatelům připomíná vůni dezertu crème brûlée. Je dostupná ve verzi toaletní a parfémované vody, obě za výbornou cenu.

Abercrombie and Fitch – First Instinct

Zatímco Hanae Mori je vůně pro ty, kteří se chtějí odlišit, First Instinct je líbivá vůně pro masy. Jejím dominantním tónem je žlutý meloun. Určitě to není vůně do kanceláře ani na večer. Je vhodná na denní nošení, kdy se teploty vyšplhají nad 20 stupňů. Doporučuji ji spíše mladším klukům, studentům do 25 let, velmi pozitivně na ni reagují dámy. Tento jarní koktejl má relativně dobrou výdrž, na pokožce ho lze cítit 4 až 5 hodin.

Lanvin – Eclat D'Arpege Pour Homme

Mandarinka, limetka, aromatické byliny, květiny, santalové dřevo, pižmo. Eclat D'Arpege je svěží stylová vůně s dobrou výdrží do 4 hodin. Tento originální sběrač komplimentů byl vydán v roce 2015 a je vhodný pro každodenní nošení bez omezení příležitosti a věku jeho majitele. Pro nás, nadšence, je mírně syntetická a prvoplánová, ale musím uznat, že je to poctivá designérská jarní vůně za super cenu.

Salvatore Ferragamo – F Black

Konečně pravá chlapská vůně. Svěžest a čistota se setkává s decentností, charakter podtrhuje pižmo a santalové dřevo. Její majitel nosí tmavou koženou bundu a bílé basic tričko, má upravené vlasy a pro ženy je magnetem. Vůně je vhodná i k obleku, například na setkání mimo kancelář, když chcete udělat dojem, ale i na večer, výdrž má více než 6 hodin. Má v sobě navíc něco gentlemanského, připomíná vůni z dobrého barber shopu. Pokud chcete maskulinní, elegantní a zapamatovatelnou vůni, určitě doporučuji.

Mont Blanc – Individuel

První pětku uzavírá jedna z mých nejoblíbenějších vůní – Individuel od značky Mont Blanc. Recenzenti ji popisují jako aviváž se špetkou maliny. Samozřejmě, nesouhlasím, ale uznávám, že je to smyslná, sexy vůně a jak říká název, je velmi výjimečná. Výdrž je zabijácká, více než 8 hodin. Kompliment dostanete kdekoliv, kam přijdete. Podobně jako F by Ferragamo je tato vůně určena spíše mužům kolem a po třicítce, výrazným typům se značným sebevědomím. Ani náhodou to není jemná či nenápadná vůně. Je orientálně-dřevitá, perfektně sedí na pokožce a má několik základních tónů – rozmarýn, ananas, koriandr, skořice, levandule a máta. Vyrábí se již 15 let a postupně se vyprodává, doporučuji koupit si ji co nejdřív, dokud je ještě za dobrou cenu.

Domů
Sdílet
Diskuse