Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2018 13:10
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Praha se propojuje s USA. Vůbec poprvé budou na Ruzyni přistávat i letadla American Airlines

TECH ČESKO
Uložit Uložené

Přímý let do Filadelfie? Nyní už to nebude problém.

O krok blíže budoucnosti a lepším vzdušným spojům do USA. Největší americká letecká společnost American Airlines začala létat na pražskou Ruzyni. Tento týden zahájila přímé lety mezi Prahou a Filadelfií.  Doposud nabízela přímý let pouze Delta Airlines, a to do New Yorku. 

Nová linka nabídne pasažérům více než 2800 míst týdně a každý den jeden let po celou letní sezónu. Letiště Václava Havla by přitom chtělo, aby se lince dařilo a její termín byl rozšířen alespoň do konce letošního roku.

„Praha je novým přírůstkem mezinárodní americké sítě. Jsme rádi, že můžeme nabídnout českým cestujícím větší výběr a více spojení pro transatlantické cestování,“ poznamenal Richard Muise, provozní ředitel pro evropskou a kanadskou oblast. Očekává se, že tuto linku využije zhruba 60 tisíc cestujících. Podle odhadů půjde převážně o americké cestující.

Doporučeno
Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká 21. dubna 2024 9:00

Boeing 767-300 je určen pro 209 cestujících. Je rozdělen na byznys třídu, extra (více místa pro nohy) a ekonomickou třídu, která oplývá 160 místy. Na palubě bude v té nejvyšší třídě připraveno 28 pohodlných sedadel a osobní tablety s nejnovějšími filmy, TV pořady, hrami apod. 

Linky mezi USA a Českou republikou jsou stále oblíbenější. Uvidíme tedy, zda se bude jejich výběr postupně rozšiřovat

Domů
Sdílet
Diskuse