Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2018 15:38
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Rebelská Kristen Stewart chodila po červeném koberci bosá. Rozhodla se, že poruší konvence filmového festivalu v Cannes

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Herečka se rozhodla poukázat na sexistická pravidla festivalu v Cannes.

Prestižní mezinárodní filmový festival v Cannes je v plném proudu a celosvětové celebrity se před objektivy fotografů střídají jedna za druhou. Včera jsme ti přinesli nejlepší róby a outfity známých osobností z letošní filmové slavnosti, které určitě nezapomeň zkontrolovat. Ale sály jsou stále plné filmů a po červeném koberci se procházejí samá velká jména. Avšak oslava filmu se neobešla bez komplikací. Za jednu z nich je zodpovědná herečka Kristen Stewart. Ta se rozhodla, že pořadatelům ukáže, co si myslí o jejich pravidlech.

Po promítání filmu BlacKkKlansman začala pózovat před fotografy v černém páru lodiček od značky Christan Louboutin. Po vytvoření fotografií se v Kristen probudil rebelský duch a rozhodla se svým činem demonstrovat, že jí nikdo nebude přikazovat co smí a co ne. Zula si boty na vysokém podpatku z nohou a z červeného koberce se bosá s lodičkami v rukou vydala pryč od fotografů.

Hereččina první rebelie začala již v roce 2016, kdy se rozhodla na filmovém festivalu přezout ze stříbrných lodiček do černých Adidas Superstar tenisek. Rovněž se v té době vyjádřila, že pravidla a postupy festivalu jsou velmi sexistické a že se to musí okamžitě změnit.

Kristen není jedinou herečkou, která měla v minulosti výhrady proti pravidlům festivalu ohledně ženského oblečení. Emily Blunt v roce 2015 rovněž uvedla, že pravidla podle ní nejsou v pořádku: „Myslím, že každý by měl nosit to, v čem se cítí příjemně a neměly bychom už nosit výlučně jen vysoké podpatky, protoze i já raději nosím conversky.“

Domů
Sdílet
Diskuse