Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. června 2018 9:58
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nevkusné a umělé panenky přetváří na přirozeně krásné ženy. Odstraněním makeupu dokáže ukrajinská umělkyně nadělat divy

MÓDA
Uložit Uložené

Panenky se často prodávají s vizáží, která má od vkusu daleko.

Na internetu se neustále vedou diskuse o pozitivním vnímání lidského těla a skutečné přirozené kráse, ale trh s dětskými panenkami z velké části stále nezareagoval. Namísto přirozených obličejů bez zbytečných očních stínů či makeupu se dětem prodávají panenky s všemožnými přípravky, což jen nejmladší členy naší společnosti podněcuje k tomu, aby pak přirozenost vnímali jako neobvyklou.

Nevkusné panenky přestaly bavit i ukrajinskou umělkyni Olgu Kamenětskaju, která před lety začala ve volném čase malovat panenkám na obličej realističtější rysy, což se časem změnilo z koníčka na zaměstnání. I ty nejbláznivější panenky dokáže Olga proměnit v přirozeně vypadající ženy, přičemž na žádné z nich nezanechává dokonale symetrické tvary a perfektní rysy.

Jejím cílem je na každé panence poukázat na větší či menší nedokonalosti, se kterými se setkáváme den co den, a právě perfektně ozdobené panenky z továren považuje za nudné a bez pomyslného života. Nebojí se experimentovat ani s parukami a vícekrát už obyčejnou panenku přemalovala za známou osobnost, takže pokud bys chtěl vlastnit umělého Ragnara z Vikingů či Emmu Watson, klidně umělkyni napiš, protože své výtvory i prodává prostřednictvím Etsy.

Domů
Sdílet
Diskuse