Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2018 10:54
Čas čtení 0:00
Richard Končol

Beats for Love 2018 přináší lineup nabitý jmény jako Alan Walker, Galantis nebo Sigma!

HUDBA
Uložit Uložené

Pestrá sestava na Beats for Love nabídne letos silnou plejádu jmen v každém žánru.

Červenec už klepe na dveře a s ním přicházejí i velké festivaly. Prázdný nezůstane ani industriální areál Dolních Vítkovic. Pokud lokalitu neznáš, určitě si prohlédni náš článek se zajímavostmi. Kdysi totiž šlo o důl na černé uhlí či místo, kde se zpracovávalo surové železo. Později se areál stal domovem pro různé kulturní či hudební akce. Například Beats for Love. Vybrali jsme tak největší tahouny festivalu.

Galantis

Švédsko se kromě jezer a zelených lesů může chlubit velmi kvalitní elektronickou hudbou. A právě ze Švédska pochází i duo Galantis aka Christian Karlsson a Linus Eklöw. Christian napsal například skladbu Toxic pro Britney Spears, která vyhrála Grammy za nejlepší taneční skladbu, Linus zase chytlavý banger I Love It pro Iconu Pop. Setkali se díky náhodné spolupráci v jednom studiu a už se to s nimi vezlo. Na jejich electro house se vytancuješ až až.

Alan Walker

Mladý a talentovaný producent norského původu se proslavil díky skladbě Faded, která má k dnešnímu dni 1,7 miliardy zhlédnutí. Zbytek je už historie. Teprve 20letý Alan Walker se dostal loni na 17. pozici v žebříčku top 100 DJů světa podle magazínu DJ Mag a dosáhl úspěchu, o kterém jeho vrstevníci ani nesní. Skladbu má i se švédskou zpěvačkou Zarou Larsson a stihl předskakovat například Rihanně, Justinu Bieberovi či Martinu Garrixovi.

Sigma

Po dvou letech se do Ostravy vrací Sigma! Ačkoli britské drum & bassové duo funguje již od roku 2006, v roce 2014 se jejich komerčně úspěšným singlem stal hit Nobody to Love, který byl hitem číslo jedna hned v několika zemích. Na kontě mají debutovou studiovku Life z roku 2015 a své skladby vydali i pod hlavičkou legendárního labelu Hospital či 3Beat.

 Roger Sanchez

Legenda tribal housu, 51letý Roger Sanchez, vystoupí na osmém ročníku Beats for Love. Vítěz ceny Grammy za remix skladby Hella Good od No Doubt a vítěz ceny DJ Awards za nejlepšího housového DJe v letech 1999, 2002, 2004 a 2007 rozproudí masu lidí svými hity jako Another Chance či Hold On. Remixoval například skladby od Diany Ross, Daft Punku, Madonny či Kylie Minogue.

 Andy C

A je tu další legenda. 45letý Andy C, pionýr drum & bassu z Velké Británie, je specialista na rychlé mixy. Dokáže ovládat tři hrající gramofony a jeho maličkostí je „double drop“, tedy synchronizace dropů dvou skladeb v jeden moment. Založil například vydavatelství RAM Records, pod kterým fungují taková jména jako Chase & Status, Wilkinson, Sub Focus či Camo & Krooked.

 Sub Focus

Sub Focus je rovněž jedním z drum & bassových DJ, který se ocitne po boku hvězdných jmen v Dolních Vítkovicích. Sub Focus byl v mládí fanouškem Nirvany a k tvorbě hudby ho inspirovali jen ti nejlepší, jako například The Prodigy či The Chemical Brothers, kteří rádi mísili kytary s elektronickou hudbou. V 13 letech se mu zalíbilo produkování hudby a u tohoto koníčku zůstal dosud. Znát ho můžeš zejména díky bangerům Rock It či Tidal Wave.

Kromě headlinerů vystoupí na Beats for Love i velká jména jako Foreign Beggars, La Coka Nostra, Teddy Killerz, EKG, Boss, Sinister Souls, CamelPhat, Demolition Man, Mike Vathy a  další. Pro kompletní lineup či více informací sleduj Beats for Love na Facebooku nebo www.b4l.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse