Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2018 0:09
Čas čtení 0:00
Marek R.

Šampionát simulantů pokračuje. Nad Suárezovým hereckým výkonem kroutí hlavami všichni fotbaloví fanoušci

SPORT
Uložit Uložené

Je opravdu smutné, že i v roce 2018 se tolik simuluje.

V sobotu jsme se přesunuli do další části mistrovství světa ve fotbale. Polovina týmů totiž již zamířila domů a zbývajících 16 se ocitlo v nekompromisním pavouku, z něhož může vzejít jen jeden jediný vítěz. Na programu byly dva osmifinálové duely, nejprve mezi Argentinou a Francií, později mezi Uruguayí a Portugalskem.

První jmenovaný začal o 16. hodině našeho času a dočkali jsme se poměrně nečekaně zajímavého zápasu vzhledem k tomu, že oba celky do vzájemného zápasu nepůsobily na šampionátu zrovna přesvědčivě. V duelu jsme nakonec viděli 7 gólů a šťastnější po něm byli Francouzi, kteří vyhráli 4:3.

Večer o 20. hodině na nás pak čekal již zmíněný zápas mezi Uruguayí a Portugalskem. A přestože jsme viděli mnohem méně gólů a také samotný zápas nebyl tak divácky atraktivní, alespoň díky dvěma parádním gólům Cavaniho jsme truchlit nemuseli.

Bezchybná spolupráce Cavani – Suárez – Cavani

Proti přesně mířené střele neměl Rui Patrício šanci

Uruguay nakonec dovedla zápas do vítězného konce po výsledku 2:1 a Ronaldova družina míří domů už po osmifinále. A přestože Cavaniho góly byly skutečnými chuťovkami, nejvíce skloňovaným jménem je někdo jiný. A to ne zrovna v tom nejlepším světle.

Rozhodčí totiž nevyužívají VAR při simulacích hráčů a je třeba říci, že těch jsme viděli na tomto šampionátu opravdu požehnaně, ať už v podání Neymara, Pepeho a nakonec i Suáreze. Ten v sobě opět nenašel ani kousek hrdosti a po souboji s portugalským hráčem se odebral k zemi, držíc se za hlavu, které se jeho soupeř ani nedotkl. Je opravdu smutné, že i v roce 2018 se bez skrupulí simuluje.

Suárez proti Portugalsku lezl na nervy asi každému

Domů
Sdílet
Diskuse