Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2018 19:43
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nutella dostala silnou konkurenci. Lindt vymyslel vlastní roztíratelnou dobrotu, která vypadá lahodně

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Oblíbená pochoutka bude mít co dělat, aby si své postavení uhlídala.

Nutella si na trhu roztíratelných kakaových a lískooříškových produktů drží již dlouhá léta výsostné postavení. Řada z nás vyrůstala na čokoládové pomazánce a dodnes nemůžeme této lahůdce odolat, a tak po nákupu jednoho balení chytáme do ruky lžíci a vyjídáme ji až do noci. Nicméně, ve Spojeném království momentálně způsobil menší šílenství nález v Lindt obchodě v Liverpoolu.

Značka Lindt je absolutní zárukou dokonale chutné čokolády, a tak zpráva o tom, že vyrábí i roztíratelnou pomazánku tisíce milovníků čokolády zaskočil. Informace o pomazánce rychle pronikly do médií, a tak je momentálně pomazánka na britském internetovém obchodě Lindt vyprodána. Neznamená to však, že pomazánku společnost vymyslela nedávno, lidé o ní dosud jen převážně nevěděli. Na Instagramu o ní existují příspěvky již z roku 2016.

V Česku není situace o moc jiná. Oficiální Lindt prodejny se nacházejí na Chodově, v Centru Černý Most či v outletu Fashion Arena. Podle české stránky společnosti by měly pomazánky najít zákazníci právě v jednotlivých obchodech, protože z internetu se domů konkurence Nutelly objednat nedá.

Kromě oficiálních obchodů existují i online prodejny s dobrotami od Lindt, takže můžeš štěstí vyzkoušet i tam. Zmínit je třeba i fakt, že pomazánka nebude oproti Nutellou nejlevnější. V Liverpoolu se 210 gramů pomazánky prodává za 5,99 libry a v českém neoficiálním online obchodě za ni chtějí 223 korun. Jak se říká, za kvalitu si budeš muset připlatit.

Je však pravda, že Lindt dbá na prémiovou kvalitu svého výrobku. V praxi to znamená, že pomazánka obsahuje 40 procent jader lískových oříšků a při výrobě není použit ani kousek palmového oleje, což Nutella říct nemůže. Lískové oříšky zároveň tvoří jen přibližně 13 procent z ní.

Domů
Sdílet
Diskuse