Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2018 12:22
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Angličané rozehráli a chtěli vyrovnat, zatímco Chorvati slavili. Zoufalí Rashford s Lingardem využili taktiku Panamy

SPORT CHORVATSKO
Uložit Uložené

Angličané chtěli zneužít situaci.

Před pár týdny se v zápase mistrovství světa setkaly Anglie a Panama. Angličané své soupeře rozebrali na součástky, ale Panamci měli v rukávu jedno velké eso. Po nedávné úpravě pravidel měli pocit, že pokud všichni hráči při oslavě gólu opustí hrací plochu, mohou bez problémů rozehrát a vydat se na brankáře bez jakékoliv obrany.

Některá mužstva proto v počáteční fázi turnaje nechávala jednoho hráče na hřišti i po gólu, aby předešla případným konfliktním vysvětlením pravidel, ale Angličané pro pokus Panamců neměli moc pochopení. Svět se hráčům z Panamy vysmál za to, že neovládají pravidla, protože rozehráli, aniž by dostali pokyn od rozhodčího a hráči byli zpět v poli, a tak museli před brankářem zastavit a vrátit se.

Zoufalí Angličané po gólu v prodloužení dostali výborný nápad, jak vyrovnat. Rashford s Lingardem rychle rozehráli, zatímco rozhodčí zůstával daleko od středového kruhu. Rashford od Lingarda dokonce okamžitě dostal přihrávku do ofsajdu, takže i kdyby rozhodčí nechal pokračovat ve hře, systém VAR by gól zrušil kvůli ofsajdovému pravidlu. Anglie se předtím Panamě vysmívala, ale po rozehrávce proti Chorvatům bychom se všichni měli smát Angličanům.


Lingard and Rashford kicking off while Croatian players were still celebrating after their goal

Domů
Sdílet
Diskuse