Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2018 15:32
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Christian Bale podnikl další extrémní přeměnu. Z Dicka Cheneyho se za pár týdnů stal automobilový mechanik

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Christian Bale si opět dělá legraci z lidí držících dietu po celá léta.

Všichni už dobře známe Christiana Balea a kousky, které způsobuje vlastnímu tělu. Přibývání a shazování váhy je u něj na každoročním pořádku. Zatímco my soupeříme s kily celý život, Bale se jich zbavuje a nabírá je bez sebemenších potíží.

Dokázal nám to už mnohokrát. Na jedné straně mluvíme o skutečně obdivuhodné síle, jakož i sebezapření či pevné vůli herce, na druhé musíme hovořit i o jeho zdravotním stavu. Nával kilogramů a jejich rychlý úbytek mu určitě neprospěl. A to hovoříme o desítkách kil.

Pevně však věříme, že Bale takto cvičí a hubne pod drobnohledem profesionálních trenérů. Nicméně, nemůžeme si být naprosto jisti, protože pro roli Mechanika zhubl 28 kilo! Nakonec vážil jen 54 kg.

Christian Bale podnikl další extrémní přeměnu. Z Dicka Cheneyho se za pár týdnů stal automobilový mechanik

„Věděl jsem, že potřebuji shodit nějaká kila, jen jsem nevěděl kolik přesně, aby to vypadalo tak, jak jsem si zhruba představoval, že by moje postava měla vypadat. Měl jsem fotku Hanka Williamse (zpěvák, skladatel) když mu bylo pouhých 29 let, ale vypadal na 50, asi hlavně kvůli drogám.

Byla to fotka poté, co se dostal z vězení. Jen pár měsíců před tím, než zemřel. Byl bez trička a vypadal opravdu jako takový vrak, úplně vyhublý. V duchu jsem si však říkal, že taková postava by se dost hodila do scénáře, a to by měla být ta pravá Trevorova image. Tak jsem prostě hubnul a hubnul.“

Bude to znít divně, ale Christian nebyl ani pod odbornou péčí lékařů. „Lidé mi říkali, že bych měl, ale já jsem se cítil v pohodě. Dietolog mi alespoň řekl, jaké vitamíny bych měl doplnit, a tak jsem je doplňoval tabletkami.

Já nevím, možná je to moje hloupost nebo jakýsi pocit neporazitelnosti. Nicméně, cítil jsem, že bych toho mohl dosáhnout bez nějakých větších problémů.“

Dnes se však jeho tělesným proměnám během celé kariéry věnovat nebudeme. Naopak, posvítíme si na to, co zažil za poslední rok.

Že Bale byl od skutečného Dicka Cheneyho k nerozeznání, to zjistíte na fotografiích zdeKvůli roli přibral téměř 20 kilo, i když si myslíme, že to bylo více. Maskéři a kostyméři však také udělali své. Výsledný efekt tak stojí za to.

Tam však Bale neskončil. Okamžitě po skončení natáčení snímku Backseat (oficiální název ještě biografie o někdejším viceprezidentovi USA nemá) se vrhl do posilovny a začal na sobě makat. Výsledek? Oficiální čísla nemáme, ale klidně můžeme hovořit o shození 20–25 kil během pár měsíců.

Pro jaký film tedy znovu riskoval své zdraví? James Mangold (Logan) má natočit zatím nepojmenovaný film na téma „Ford vs. Ferrari“, který vznikne pod hlavičkou 20th Century Fox a bude se zaměřovat na výrobu nejrychlejšího závodního auta na světě.

Hlavními hrdiny bude tým amerických inženýrů a designérů vedených vizionářem Carrollem Shelbym a britským závodním řidičem Kenem Milesem. Ti dostanou za úkol vytvořit zcela nový typ automobilu s potenciálem konečně porazit Ferrari, jejich největšího rivala, na šampionátu v roce 1966.

O obsazení toho zatím moc nevíme, ale Mangold už prozradil, že by do role Carrolla Shelbyho chtěl obsadit Matta Damona a jako Kena Milese má vytipovaného Christiana Balea (toho vidíme na obrázcích z natáčení). O scénář se postará dvojice Jez a John-Henry Butterworthovi (Edge of Tomorrow).

Téma fyzických proměn Christiana Balea si však žádá více prostoru. Proto budeme rádi, pokud nám v anketě odpovíte na otázku, zda bychom se jí měli věnovat více.

Na obrázku níže je chyba. V American Hustle Bale vážil přes 104 kilogramů. Tu váhu shazoval dlouho, což sám přiznal v rozhovoru pro People.

Christian Bale podnikl další extrémní přeměnu. Z Dicka Cheneyho se za pár týdnů stal automobilový mechanik
Domů
Sdílet
Diskuse