Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2018 3:35
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Jeptišky v nových strašidelných záběrech odhalují své schopnosti, ale i samotné natáčení. Dočkáme se skvělého hororu?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Paradoxně se přitom zrodí v domě našeho Pána.

Už v sobotu vám přineseme recenzi, ale kino premiéra nás čeká už ve čtvrtek, a tak je ideální čas navnadit se na ni. A to díky trojici nových klipů, jednomu televiznímu spotu a dlouhému náhledu na natáčení.

V prvních videích máme možnost vidět některé z posedlých jeptišek, ale hlavně jejich síly a přednosti. Bohužel, na můj vkus jde o příliš levné, předvídatelné lekačky a absolutně z toho necítím atmosféru.

Na druhé straně, u hororů jsem velmi vybíravý, takže fanoušci klasických hororů se zřejmě u obrazovek zmítají v křečích nedočkavosti. Také jde o první záběry, které ze snímku vidím. Pravděpodobně jsem tedy narazil na to nejslabší.

 

Jak již napovídá samotný název, v centru dění příběhu se ocitne děsivá jeptiška, se kterou jsme se mohli poprvé seznámit právě v The Conjuring 2. Příběh se však bude odehrávat v průběhu 50. let minulého století, takže nám bude představen zejména zrod.

Ve filmu uvidíme mladou jeptišku v rumunském klášteře, která si vezme život. Vatikán tak vyšle kněze se znepokojující minulostí a mladou novicku, aby celou situaci prošetřili.

Ti společnými silami odhalí bezbožné tajemství místního opatství a následně se rozhodnou riskovat své životy, víru i duše v boji proti zlým silám démonické jeptišky Valak.

Za režií stojí zmíněný Corin Hardy (The Woods), o scénář se postaral Gary Dauberman (Annabelle, Annabelle: Creation) společně s Jamesem Wanem (Saw, The Conjuring, Insidious) a zahrají si například Demian Bichir, Taissa Farmiga, Jonas Bloquet, Charlotte Hope či Ingrid Bisu.

Premiéra snímku je u nás naplánována 6. září 2018, a pokud se o něm chcete dozvědět více, klikejte sem.

Domů
Sdílet
Diskuse