Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2018 11:49
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Jak vycvičit draka 3 bude poslední díl série. Nedočkáme se žádných nových částí ani seriálů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Očekávaný animák How to Train Your Dragon: The Hidden World však kromě zpráv o ukončení celého dračího světa odhalil i několik příběhových detailů.

Snímky ze série How to Train Your Dragon patří bezpochyby k těm nejlepším a nejkrásnějším animovaným počinům poslední dekády. Není proto divu, že premiéra chystaného třetího dílu je nesmírně očekávanou událostí.

Nejnovější informace od magazínu Entertainment Weekly však mnoho fanoušků pořádně rozesmutní.

Jak totiž vyšlo najevo, trojka s podtitulem The Hidden World nejenže uzavře filmovou trilogii, ale bude i definitivním koncem celého dračího světa, do kterého patří i televizní spin-offy.

Jak vycvičit draka 3 bude poslední díl série. Nedočkáme se žádných nových částí ani seriálů
Zdroj: Universal Pictures/DreamWorks Animation

V rozhovoru pro výše zmíněné médium se k celé věci vyjádřil i Dean DeBlois, režisér a scenárista všech tří filmů:

„Přemýšleli jsme nad tím velmi dlouho. Nakonec jsme přišli s tím, co považujeme za hořkosladký způsob, jak se rozloučit s těmito postavami. Ale tím správným směrem.“

 

„Pochopíte, proč Hiccup v traileru řekl: 'Když jsem byl chlapec, byli tam draci.‘ A do konce filmu budete vědět, co se jim mohlo stát.“

Díky Entertainment Weekly jsme se však dozvěděli i několik dalších detailů o příběhu blížícího se snímku. Například to, že trojka bude pracovat s časem mnohem více než její dva předchůdci.

Ve filmu se dočkáme flashforwardů i flashbacků, takže na plátně opět uvidíme Hiccupova otce Stoicka, který zemřel v druhé části.

Stoicek by měl v How to Train Your Dragon 3 plnit jakousi pomocnou funkci a doprovázet svého syna během jeho povinností vůdce a ochránce Berku.

V jedné z úvodních a údajně klíčových scén se bude nacházet Hiccup připomínající sebe jako batole, které poprvé uslyší Stoickův příběh o tajném domově draků ukrytých za velkým vodopádem kdesi na kraji světa.

Jak vycvičit draka 3 bude poslední díl série. Nedočkáme se žádných nových částí ani seriálů
Zdroj: DreamWorks

Stoickův sen byl zapečetit a zastavit boje mezi lidmi a draky. Hiccup však na rozdíl od svého otce vidí utopii jako potenciální nový domov, kam se mohou lidé a draci z Blpu přestěhovat.

Tím ale z Blpu neúmyslně vytvoří rušnou vikingskou metropoli plnou lidí a draků, přičemž s každým přeživším okřídlencem zvětšuje terč na zádech svého města. Okolní svět totiž tak tolerantní není.

No a aby toho nebylo málo, Hiccupův drak a nejlepší přítel Bezzubka se zamiluje, díky čemuž se nejen ti dračí, ale i lidští hrdinova dostanou do pořádných problémů.

Bezzubka se tedy bude učit věřit svým vlastním instinktům, což v tomto příběhu ovlivní i Hiccupa. Ten je zase nucen zvažovat, jakým druhem vůdce se chce stát a zda jím vůbec může být bez svého draka.

Jak vycvičit draka 3 bude poslední díl série. Nedočkáme se žádných nových částí ani seriálů
Zdroj: Universal Pictures/DreamWorks Animation

Za scénářem i režií stojí již zmíněný Dean DeBlois a své hlasy postavám propůjčí Jay Baruchel, America Ferrera, Kit Harington, Cate Blanchett, Gerard Butler, Kristen Wiig, Craig Ferguson či F. Murray Abraham.

Americká premiéra je naplánována na 1. března 2019. Ta naše však už na 21. února, takže je možné, že se ještě o kousek posune. Pro více informací klikejte sem.

Co říkáte na informaci o završení kompletně celé série? Myslíte si, že je dobré ukončit How to Train Your Dragon trilogií, nebo byste v budoucnu chtěli vidět ještě nějaké další filmy? Určitě nám dejte vědět v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse