Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2018 9:35
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

V Mortal Engines od tvůrců Pána prstenů se navzájem požírají města na kolech

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Studio Universal Pictures konečně zveřejnilo další nový trailer k nadcházející snímku Mortal Engines, který i tentokrát ohromí zejména velkolepostí lákavého fiktivního světa.

Pokud byste se lidí zeptali, na které očekávané filmy se do konce tohoto roku těší nejvíce, pravděpodobně by se nejvíce opakovaly projekty jako Halloween, Creed 2, Bumblebee či pokračování Fantastických zvířat.

Je proto trochu škoda, že se zapomíná například na nadcházející sci-fi/fantasy s názvem Mortal Engines, za kterým stojí tvůrci trilogií Pán prstenů a Hobit, a to zejména Christian Rivers společně s Peterem Jacksonem.

Je sice pravdou, že dosud zveřejněné ukázky nezpůsobily žádné velké divácké šílenství, představily však obrovský a nový postapokalyptický svět, který má potenciál a mohl by na velkých plátnech pořádně překvapit.

V Mortal Engines od tvůrců Pána prstenů se navzájem požírají města na kolech
Zdroj: Universal Pictures

Samotný příběh nám ukáže civilizaci zničenou kataklizmickou událostí, kvůli které se museli lidé přizpůsobit novému způsobu života. Po Zemi se nyní celá města přesouvají na kolech, přičemž ta větší přímo požírají menší.

A v tomto světě se setkáme s obyvatelem Londýna Tomem Natsworthym (Robert Sheehan), který se po setkání s uprchlicí Hester Shaw (Hera Hilmar) ocitne v boji o vlastní přežití.

Postavy plné protikladů, jejichž osudy se nikdy neměly setkat, tak vytvoří nečekané spojenectví s potenciálem změnit budoucnost světa. A dnes si to všechno můžeme po delší odmlce připomenout v dalším čerstvém traileru.

A ten dnes kromě dalších dosud neviděných záběrů odhaluje také několik příběhových detailů, díky kterým poznáváme například i hlavní motivaci ústřední hrdinky.

Nejvíce pozornosti však na sebe i tak strhávají právě kolosální pohyblivá města, přičemž mezi nimi jasně dominuje majestátní Londýn. Jak se ale ukázalo, akce se přesune i do vzduchu, takže bychom se mohli dočkat opravdu skvělých momentů.

Po prvním krátkém teaseru tak jde o další slušnou ukázku a my jsme už opravdu zvědaví, co všechno si na nás tvůrci v kinosálech přichystají. Je třeba ale připomenout, že jde o Riversův celovečerní debut, takže mírné obavy diváků jsou určitě namístě.

V Mortal Engines od tvůrců Pána prstenů se navzájem požírají města na kolech
Zdroj: Universal Pictures

Režíruje již výše zmíněný Christian Rivers (dlouholetý přítel a spolupracovník Petera Jacksona) a o scénář se postaralo známé trio, které tvoří Fran Walsh, Philippa Boyens a samotným Jackson (Pán prstenů, Hobit).

Co se hereckého obsazení týče, tak kromě ústřední dvojice uvidíme i herce jako Hugo WeavingJihaeStephen LangRonan RafteryLeila George či Patrick Malahide.

Premiéra snímku je u nás naplánována na 6. prosince 2018 a pokud se o něm chcete dozvědět ještě více, vstupte do tohoto vlákna. Jak se vám zamlouvá nejnovější trailer? Těšíte se na film, nebo zůstáváte zatím skeptičtí?

Domů
Sdílet
Diskuse