Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2018 2:19
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Johnny Depp pravděpodobně jako Jack Sparrow končí. Disney najalo scénáristy Deadpoola, aby restartovali Piráty z Karibiku

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Rhett Reese a Paul Wernick se na hollywoodském trhu stávají žádaným produktem.

Série Piráti z Karibiku začala už v roce 2003. Postaral se o to režisér Gore Verbinski (Kruh), což jsme si zmiňovali i v nedávném článku. Od té doby uběhlo 15 let a dočkali jsme se 4 dalších pokračování. Kvalita sice postupně upadávala, až to při čtyřce vypadalo fakt nezdravě, ale Joachim Rønning a Espen Sandberg dokázali do plachet Jacka Sparrowa vdechnout svěží mořský vánek.

Zdaleka to však nebyl takový zázrak jako na začátku. A to ani z hlediska tržeb. Salazarova pomsta je nejméně výdělečným sequelem, což o mnohém vypovídá. Sice na sebe hravě vydělala, ale šlo o mírné zklamání a každému je jasné, že dnes se z takové velké série dá vytěžit víc. A to si zřejmě myslí i u myšáka.

Podle Deadline totiž Disney najalo Rhetta Reese a Paula Wernicka, aby napsali scénář pro případný reboot celé ságy. Co to reálné znamená? Že to nemusí být ani 100% pravda, že se může navázat na konec pětky, nebo že se dočkáme i kompletně nových postav. Každý z nás by si asi přál, kdyby spíše šlo o druhou možnost.

Johnny Depp pravděpodobně jako Jack Sparrow končí. Disney najalo scénáristy Deadpoola, aby restartovali Piráty z Karibiku
Zdroj: Disney

Dodat Pirátům nový vzhled, dostat je na vrchol, ale zároveň pracovat s oblíbenými postavami doplněnými o úplně nové. Konec poslední části nakonec dával divákům naději, že se vrátí Davy Jones, nepochybně jedna ze dvou/tří nejlepších postav celé série. A my bychom byli pro.

Davy Jones se dostal ze svého prokletí, stejně jako všichni členové Holanďana. Je možné, že když se zlomil poseidonův trojzubec, Willova kletba byla zrušena a Davy se tak mohl vrátit z říše mrtvých, aby se znovu staral o všechny, kteří zemřeli na moři. Logicky by se tím měla zrušit jeho kletba, nějakým způsobem však ožil. Určitě nám to v dalším díle bude vysvětleno, do té doby nám bude muset stačit to, že Davy je opět na živu.

V potitulkové scéně Dead Men Tell no Tales totiž navštívil Willa Turnera a Elizabeth Turnerovou/Swanovou, přičemž za sebou na podlaze zanechal korýše, které zdobila jeho tvář. Pokud by ses chtěl jen pomstít, obou by na místě zabil, on však spíše půjde buď po Jackovi, nebo se bude snažit o něco úplně jiného.

Po 13leté pauze by se navíc na moře po Jackově boku vrátili manželé Turnerovi, takže by to zas tak suché být nemuselo (pokud šestka vznikne, bude to pravděpodobně až za tři roky, což bude 13 let po At World's End).

Johnny Depp pravděpodobně jako Jack Sparrow končí. Disney najalo scénáristy Deadpoola, aby restartovali Piráty z Karibiku
Zdroj: Disney

Proč ale vůbec v nadpisu zmiňujeme Deppa? Inu, jde o to, že Johnny si za poslední dva roky zavařil, Hollywood ho už tak velkoryse po rameni neplácá a lepí se na něj kauzy. Co je ale nejdůležitější, nedokáže se chovat na place a jinak tomu nebylo ani u Dead Men Tell no Tales / Salazarově pomstě.

Depp může stále nalákat lidi do kin a představit si Piráty bez Sparrowa je prakticky nemožné, ale je vysoká pravděpodobnost, že se o to v Disney pokusí. A jelikož se o rebootu mluví právě teď, kdy to má Depp skutečně blbé, nahlas se mluví o tom, že už nebude tváří Pirátů...

Už loni se přitom producent série Jerry Bruckheimer vyjádřil, že Piráti bez Johnnyho Deppa jednoduše smysl nedávají a nedokáže si tyto snímky bez Jacka Sparrowa vůbec představit.

Nicméně, vzhledem k situaci s Jamesem Gunnem, se na tuto problematiku musíme dívat jinýma očima. V případě ukončení spolupráce s Deppem bychom se ničemu nemohli divit.

Na druhou stranu, zprávy ze srpna říkají něco jiného. I když je pravda, že na Deadline je větší spolehnutí než na GWW. Právě oni tvrdili, že Disney najalo scénáristy pětky, a tedy Jeffa Nathansona a Terryho Rossia, aby napsali i šestku. Myšák by chtěl, aby režii převzal Joachim Rønning.

Ten režíroval i pětku, a to společně s Espenem Sandbergem. Zatímco druhý jmenovaný natočil menší drama Amundsen, Joachim se uvázal Disney a aktuálně pro ně točí Maleficent 2 s Angelinou Jolie. Jakmile skončí, měl by pro Disney natočit i Piráty 6, kteří by teoreticky mohli přijít do kin v roce 2022. Ale to jen v případě, že přednost nedostane reboot.

Těžko říct, co si přejeme nejvíce. Piráti si zaslouží další díl a zároveň i originální přístup, kteří by scénáristé obou dílů Deadpoola či Zombieland určitě dokázali pořídit. Zda ale kvůli tomu chceme obětovat Sparrowa. Tak to zřejmě ne. Jaký je váš názor?

Domů
Sdílet
Diskuse