Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2018 16:37
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Versace navrhlo tenisky, které kopírují vzhled ikonických Apple sneakers z roku 1986

MÓDA
Uložit Uložené

Ikonické jablíčkové tenisky budou mít luxusního dvojníka.

Od momentu, kdy byl Saleh Bembury jmenován hlavním designérem tenisek italského luxusního módního domu Versace, jejich siluety a jednotlivé modely prošly patrnou změnou. Dá se říci, že obuv luxusní značky zažívá jedno z nejúspěšnějších období.

Bembury se dokonce momentálně rozhodl udělat opět další rozruch ve světě sneakers. Nechal se inspirovat kalifornským jablíčkem a navrhl tak tenisky, které mají imitovat ikonický vzhled Apple Computers Sneakers. Namísto jablíčka je však na jazyku duhový znak medúzy a na boku nápis Versace.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Salehe Bembury (@salehebembury),

Ty od Apple vyšly už v roce 1986, konkrétně rok poté, co společnost vyhodila Steva Jobse. Vedení společnosti se totiž rozhodlo, že kromě primární technologické činnosti se vydá i cestou výroby sportovního oblečení. Tenisky svým vzhledem připomínaly zejména siluetu tehdy velmi moderních Reebok Classic či také tradičních modelů od New Balance.

Na podrážce se nacházel i vzduchový polštářek, kterým se zase inspirovali u kultovních Air Maxů od Nike. Tato obuv však nikdy nebyla určena na masový prodej, ale pouze pro zaměstnance Apple. Tenisky se ihned staly celosvětově známými a od té doby již byly předmětem mnoha dražeb. Částky se ale vždy pohybovaly v astronomických částkách.

V současnosti není přesně známo, kdy budou nové sneakers od Versace v prodeji, kolik budou stát či ani to, v jakém množství budou k dispozici. Pravděpodobně však půjde o limitovanou edici s nepříliš dostupnou cenovkou.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Кроссовки ¦ Sneakers (@4street_ua),

Domů
Sdílet
Diskuse