Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2018 18:05
Čas čtení 0:00
Sona O.

Elon Musk kouřil trávu a popíjel whiskey. NASA teď plánuje prověřit bezpečnost ve SpaceX

TECH MARIHUANA NASA
Uložit Uložené

Podmínky práce ve společnosti SpaceX NASA prověřuje v souvislosti se spoluprací na projektu vesmírné rakety.

Elon Musk momentálně patří mezi nejznámější osobnosti. Téměř všichni známe jeho společnosti Tesla či SpaceX a jejich projekty posouvající hranice moderní vědy a techniky. Elon Musk se však vůbec nechová jako typický seriózní vědec či podnikatel a v některých polohách spíše připomíná nevybouřeného kluka.

Přestože si vtipnými statusy či výrobky získal množství fanoušků, a to hlavně u mladších generací, ne všem se jeho neformální vystupování líbí. Aktuálně s ním má problém NASA, která chce poslat kontrolu do SpaceX. Zaměřit by se měla zejména na bezpečnost a zdraví ve firmě.

Mnozí spekulují, že za nedůvěrou Národního úřadu pro letectví a kosmonautiku stojí právě incident ze září, kdy si miliardář během rozhovoru potáhl z jointu a pil whiskey. NASA zdůrazňuje, že bezpečnost astronautů, které posílají do vesmíru, je pro ně prvořadá.

Elon Musk kouřil trávu a popíjel whiskey. NASA teď plánuje prověřit bezpečnost ve SpaceX
Zdroj: Youtube/Joe Rogan Experience

„Jako agentura nevedeme pouze nás, ale i naše partnery. Musíme ukázat americké veřejnosti, že když posadíme astronauta do rakety, bude v bezpečí,“ vyjádřil se Jim Bridenstine z NASA.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00

Dodal, že se agentura musí ujistit, zda jsou hodnoty firmy SpaceX v souladu s hodnotami NASA, zda splňují jejich podmínky pro bezpečnost a pracovníci nepoužívají omamné látky.

„Dostat lidi do vesmíru je naší základní misí. Pro SpaceX není nic důležitějšího než tento cíl a svou odpovědnost vůči NASA, abychom bezpečně a spolehlivě dopravili americké astronauty na Mezinárodní vesmírnou stanici, bereme vážně. Aktivně propagujeme pravidla bezpečnosti na pracovišti a jsme si jisti, že náš pracovní program a pracovní síla, která funguje bez drog, jsou nad rámec všech smluvních podmínek,“ obhájilo se SpaceX.

Domů
Sdílet
Diskuse