Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2018 11:55
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

První transgender boxer v historii vyhrál svůj debutový zápas. Kdysi soutěžil se ženami o místo na olympiádě

SPORT
Uložit Uložené

Patricio slíbil, že se do ringu zanedlouho vrátí.

Patricio Manuel stál před pár lety v ringu a bojoval o své místo na olympijských hrách v Londýně. Soutěžil mezi ženami, kde sice neuspěl a na olympiádu se mu dostat nepodařilo, avšak sportovní zážitek ho usvědčil v tom, co chtěl odjakživa.

Věděl, že žije v nesprávném těle, a tak podstoupil několik operací a zákroků, po kterých se z něj stal muž. Box nepřestal milovat ani po změně pohlaví.

Stal se z něj první profesionální transgender boxer v historii USA, který už stihl absolvovat svůj debutový zápas. Vyhrál ho, ale nebylo to jednoduché. Po změně pohlaví ho opustili nejbližší lidé.


Přišel o dlouholetého trenéra, už nebyl vítán v posilovně, kam chodíval trénovat, a proto musel svou kariéru budovat znovu. Svět kamarádů se mu rozpadal během toho, kdy podstupoval chirurgické zákroky i hormonální terapii.

Navzdory potížím a překážkám se Manuel postavil do ringu jako muž. Třiatřicetiletý sportovec čelil mexickému soupeři Hugu Aguilarovi v kalifornském resortu Fantasy Springs Resort Casino, přičemž svůj historicky první boxerský zápas vyhrál.

O vítězství rozhodli jednohlasně rozhodčí a poražený Aguilar uznal, že na Manuela neměl. Sice se jen dva dny před utkáním dozvěděl, že je Manuel transgender boxer, prohlásil, že to na výsledku nic nemění. Zápas trval jen 12 minut.

Boxer konstatoval, že by svůj momentální život za nic nevyměnil. Prý se nepřišel do ringu poprat jen kvůli jedinému zápasu, box je sport, který odmalička miluje, a proto plánuje v kariéře pokračovat. Fanouškům slíbil, že se zanedlouho vrátí. Narážky některých kritiků si nebere k srdci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patricio "Pat" Manuel (@team_pat_manuel),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patricio "Pat" Manuel (@team_pat_manuel),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patricio "Pat" Manuel (@team_pat_manuel),

Domů
Sdílet
Diskuse