Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2018 12:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Anthony Joshua chce bojovat s Wilderem. Rezervoval už i stadion

SPORT
Uložit Uložené

Britský boxer touží po opasku WBC, jehož držitelem je Wilder.

Situace ve světovém boxu je momentálně zamotaná. Po souboji Deontaya Wildera a Tysona Furyho ze začátku prosince se oba boxeři pravděpodobně rozhodli, že se proti sobě postaví znovu, protože zápas skončil remízou. Na druhé straně však stojí britský šampion Anthony Joshua, který by se chtěl v dubnu poprat právě s Deontayem Wilderem.

Své plány prozradil v televizní show ESPN First Take, když prohlásil, že na 13. dubna 2019 již rezervoval světoznámý stadion Wembley, kde se plánuje poprat. Joshua tvrdí, že nemůže nijak ovlivňovat to, co Wilder a Fury udělají a řeknou, ale může suverénně prohlásit, že on Wildera vyzývá na souboj a čeká už jen na jeho odpověď.

O souboj s Furym prý nemá zájem, i když ho Gypsy King nedávno nazval strašpytlem, protože Fury není držitelem žádného titulu světového šampiona.


Joshua už má na kontě opasky IBO, IBF, WBA a WBO, ale Wilder mu stojí v cestě za tím posledním opaskem z WBC. Britský boxer dokonce vzkázal Furymu, že pokud se mu 13. dubna podaří porazit Wildera a zkompletuje svou sbírku opasků, potom si to klidně rozdá i s ním.

Anthony vyprávěl divákům i o tom, jak momentálně šéfuje světovému boxu, přičemž se před kamerami ani nemusí předvádět se zlatými řetězy a odvážnými prohlášeními o tom, kolik lidí si zaplatilo za jeho souboje. Svůj byznys prý řeší výhradně v ringu a Wilder je cíl, který má v této chvílí na mušce.

Už jen čas ukáže, zda Wilder a Fury nejdříve absolvují odvetný zápas, nebo se Deontay rozhodne raději postavit Joshuovi. I z Američanovy strany je však pochopitelné, že by nejprve chtěl uzavřít kapitolu Fury a až pak se vrhnout na Joshuu.

Domů
Sdílet
Diskuse