Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2018 12:53
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

José Mourinho odchází z Manchesteru United s miliony na účtu. Má nárok na královské odstupné

SPORT
Uložit Uložené

Portugalský trenér nebude muset šetřit.

Celý fotbalový svět už netrpělivě očekával, kdy udělá vedení Manchesteru United důležité rozhodnutí a vyhodí trenéra Josého Mourinha. Anglický klub dával Portugalci dlouho šanci, ale poslední víkendová prohra s Liverpoolem očividně znamenala poslední hřebík do rakve.

Mourinho dnes ráno přijel do tréninkového centra United, kde obvykle vedl trénink s mužstvem, avšak tentokrát zamířil rovnou do kanceláře šéfa Eda Woodwarda. V ní mu měl sdělit, že u mužstva končí, a klub zanedlouho zprávu potvrdil i v oficiálním prohlášení na svém webu.

Odchod Mourinha média probírala už dlouhé týdny. Jeho působení na lavičce United přitom nebylo nejhorší, protože se mu podařilo vyhrát Evropskou ligu, Community Shield i ligový pohár.

V anglické Premier League však mužstvo podávalo katastrofické výkony, což nedávno zdůraznil fakt, že v této sezóně již United inkasoval tolik gólů, co za celou minulou sezónu.

Jak však informují britská média, José nebude muset po odchodu z klubu šetřit. Už na lavičce vydělával královsky, protože měl podle medializovaných informací vydělávat přibližně 20 milionů eur ročně

Novináři proto nyní upozorňují, že Mourinho má podle smlouvy nárok na odstupné v této částce, ale teoreticky by se mohlo vyšplhat až do výši více než 26 milionů eur, na což mají vliv jednotlivé dodatky v kontraktu.

Jedno je však jisté, José si může utírat slzy bankovkami a zbavil se nezáviděníhodné situace, kdy United v tabulce ztrácel na první příčku už 19 bodů. Momentálně se už začalo spekulovat, kdo ho nahradí. Klub zatím povede dočasný manažer, zatímco v britských médiích se diskutuje o jménech jako Laurent Blanc či Zinedine Zidane.

Manchester United vyhodil Mourinha. Z lavičky však odchádza s tučným odstupným vo výške cez
Manchester United vyhodil Mourinha. Z lavičky však odchádza s tučným odstupným vo výške cez Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse