Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2019 15:44
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Dwayne Johnson inkasoval za roli v nejnovější disneyovce o 13 milionů dolarů víc než jeho kolegyně Emily Blunt

Dwayne Johnson inkasoval za roli v nejnovější disneyovce o 13 milionů dolarů víc než jeho kolegyně Emily Blunt
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Kvůli rozdílnému honoráři se vynořuje otázka, zda nebyla Emily podhodnocena.

Disney by nás měl v roce 2020 vzít do světa dobrodružného Jungle Cruise, kde se v hlavních rolích objeví charismatický Dwayne Johnson alias The Rock a sympatická Emily Blunt. Jak již u společnosti Disney bývá zvykem, jen těžko lze čekat R rating akci.

Dwayne se tak znovu stane usměvavým klaďasem, který sice nikomu nezláme kosti, ale v případě nebezpečí ochrání své nejbližší. Ve snímku bude muset z pozice lodního kapitána hlídat svou mladší sestru Emily Blunt a bratra Jacka Whitehalla. Společně se do džungle vydají hledat mýtický strom. Ten by měl údajně dokázat vyléčit jakoukoliv nemoc.

Přestože se hlavní dvojice ujala přibližně stejně důležitých postav, Dwayne za svou práci od Disney dostane 22 milionů dolarů a Emily pouze 9 milionů dolarů.

Podobné rozdíly ve vyplácení herců bývají v Hollywoodu sice běžné, ale většinou se takové markantní rozdíly týkají spíše hlavních a vedlejších postav či mimořádně populárních a méně známých herců.

Dá se některá z možností aplikovat na ně dva? Oba ve snímku ztvární hlavní role a minimálně vzhledem k poslední herecké role Blunt v hororu Tiché místo a rodinném muzikálu Návrat Mary Poppins nelze hovořit o žádné neznámé tváři. Rozená Britka si dále zahrála například v thrilleru Dívka ve vlaku (2016), v akční snímku Sicario (2015) či v sci-fi Looper (2012).

Popularita Johnsona je však mezi celosvětovým publikem určitě větší a snad i kvůli tomu si muselo Disney za známého herce pořádně připlatit. Na druhé straně ale jde přece jen o poměrně rozdílný honorář, což může v očích fanoušků Blunt vyvolat pocit nespravedlivého jednání. A co si o celé situaci myslíš ty?

Domů
Sdílet
Diskuse