Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. ledna 2019 12:18
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Lidé si po zhlédnutí hororu Bird Box zakrývají oči a plní výzvy. Netflix je prosí, aby si dávali pozor

Lidé si po zhlédnutí hororu Bird Box zakrývají oči a plní výzvy. Netflix je prosí, aby si dávali pozor
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na světě máme novou internetovou výzvu. Při #BirdBoxChallenge však může velmi lehce dojít ke zraněním, což si uvědomuje i streamovací gigant.

Sci-fi horor Bird Box se Sandrou Bullock v hlavní roli je pro Netflix velkým hitem, o čemž svědčí i úctyhodných 45 milionů zhlédnutí za první týden od zpřístupnění filmu, kterými se nedávno pochlubil samotný streamovací gigant.

Pokud jsi tuto novinku už viděl nebo jsi dal šanci alespoň trailerům, tak víš, že je její příběh zasazen do postapokalyptického světa, kde si lidé museli zvyknout na život bez zraku. Pokud totiž otevřou oči v nezabezpečeném prostoru, je velká pravděpodobnost, že je tajemná monstra donutí k sebevraždě. A za těchto podmínek se postava Malorie (Bullock) a její dvě děti vydají na dvoudenní pouť s cílem nalézt útočiště.

Bird Box
Bird Box Zdroj: Netflix

Snímek je díky svému konceptu často srovnáván s výborným hororem A Quiet Place, kde se lidé museli naučit žít bez vydávání jakýchkoliv zvuků. Soupeřením těchto počinů se však nyní zabývat nebudeme. Koneckonců, Netflix má momentálně starost s něčím zcela jiným. Žijeme totiž v době různých hloupých internetových výzev a virálních senzací, nikoho tedy asi nepřekvapí, že se lidé účastní tzv. #BirdBoxChallenge.

V této výzvě lidé vykonávají různé úkoly, zatímco mají zavázané oči, přičemž se se svými výkony rádi pochlubí před celým internetem. Objevují se tak výzvy, kdy lidé poslepu nanášejí na někoho make-up, chodí po schodech či dokonce tráví celých 24 hodin bez použití zraku.

K celé věci se už na sociálních sítích vyjádřil i Netflix, který prosí lidi, aby si při tzv. #BirdBoxChallenge dávali pozor a neskončili kvůli něčemu takovému v nemocnici. Snad netřeba nikomu normálnímu připomínat, že může jít o velmi nebezpečnou věc, která rozhodně nestojí za trošku internetové slávy.

Domů
Sdílet
Diskuse