Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2019 11:12
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Papež představil aplikaci k modlení. Mladé věřící nabádá, aby si ji stáhli

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Představený software ponese výstižný název Click To Pray.

Technologie se v 21. století dostávají opravdu do všech oblastí. Ještě koncem roku 2018 jsme tě informovali o tom, že Vatikán vytvořil svou verzi populární hry Pokémon Go. V ní ale uživatelé místo digitálních Pokémonů sbírají světce a další známé postavy z Bible.

Pokud jsi o této zábavně znějící aplikaci s názvem Follow JC Go! už slyšel, dozajista tě nepřekvapí novinka, se kterou nedávnou k věřícím přistoupil Papež František. Ten na náměstí sv. Petra ve Vatikánu představil aplikaci pomáhající s modlením.

Svatý otec František aplikaci Click To Pray prezentoval na iPadu a vyzval mladé věřící k jejímu stažení. Click To Pray bude uživatelům mimo jiné třikrát denně zasílat krátké podněty k  modlení.

Prostřednictvím aplikace budou moci věřící také vytvářet své vlastní verze modliteb, se kterými se následně mohou veřejně podělit. Aplikace je aktuálně dostupná v angličtině, italštině, španělštině, portugalštině, francouzštině a němčině.

Domů
Sdílet
Diskuse