Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2019 13:32
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Před a po CGI: Skvělé video ti ukáže, co stálo za vytvořením Ality a jak vznikaly akční scény

Před a po CGI: Skvělé video ti ukáže, co stálo za vytvořením Ality a jak vznikaly akční scény
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Studio 20th Century Fox zveřejnilo záběry ze zákulisí natáčení snímku Alita: Battle Angel, které ti přiblíží práci společnosti Weta.

Jednou z nejvíce diskutovaných věcí ohledně sci-fi Alita: Battle Angel byly bezpochyby oči hlavní hrdinky, a to už od prvního zveřejněného traileru. V dalších ukázkách však bylo zřejmé, že tvůrci s designem Ality stále pracují a její podoba tak vůbec nemusí být finální.

Musím se přiznat, že i mně její vizuál zpočátku překážel a očekával jsem průšvih, ale po dvou návštěvách kina si už Alitu jinak ani neumím představit. Bojový anděl však představoval pouze jeden z mnoha aspektů tohoto velkého a vizuálně fantasticky zpracovaného světa. Koneckonců, špičkové efekty jsme pochválili i v naší spokojené recenzi.

Pokud tě tedy zajímá, jak se stal z herečky Rosy Salazar neuvěřitelně propracovaný ženský kyborg, který navíc působí, jako by skutečně existoval, určitě si nenech ujít níže přiložené video od studia 20th Century Fox. V ukázce ze zákulisí se totiž i díky Jamesu Cameronovi a několika pracovníkům na vizuálních efektech dozvíš, co všechno obsahoval motion capture oblek Rosy a jak vlastně samotný proces natáčení probíhal.

Pokud ti ale nestačí a chceš se na výrobu Ality podívat o něco podrobněji, přikládáme ještě další dvojici videí. V nich byli redaktoři dvou filmových portálů pozváni přímo na Nový Zéland, kde sídlí společnost Weta Digital, která stojí za vizuálem snímku. Ve Wellingtonu se pak mohli seznámit s různými technologiemi využívanými při natáčení prostřednictvím motion capture, a dokonce měli možnost být sami součástí krátké scénky.

A to i v přítomnosti režiséra Roberta Rodrigueze, který záběrům dodával tu správnou atmosféru hrou na kytaru. Pokud tě tedy baví žánr sci-fi, jsi fanouškem mangy či pouze hledáš v kině kvalitní film, díky kterému bys mohl na dvě hodinky vypnout, rozhodne zajdi na Alitu. Pokud se totiž máme dočkat pokračování, musí na sebe film nejprve vydělat, k čemuž mu můžeš dopomoci i ty.

Domů
Sdílet
Diskuse