Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2019 12:21
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Liftago se spojuje se Zásilkovnou. Chtějí expresně rozvážet balíky

TECH ČESKO
Uložit Uložené

Chtějí ulevit přetížené dopravě v Praze a nabídnout spolehlivý rozvoz zásilek.

Liftago hodlá propojit svou rozšířenou infrastrukturu a využít ji ve prospěch přetížené dopravy ve městech, spojuje se proto se Zásilkovnou. Zákazník, který odesílá balíček přes tuto službu, si bude nově moci zvolit expresní doručení, na místo předání přijede taxikář a ten balíček převeze do cíle.

O rychlé doručování po městě je podle majitelky Zásilkovny Simony Kijonkové stále větší zájem. Spustit službu hodlá Liftago v druhém čtvrtletí letošního roku nejdříve v Praze (včetně širšího okolí), Říčanech a Kladně, poté v Brně a Ostravě.

Liftago se spojuje se Zásilkovnou. Chtějí expresně rozvážet balíky
Zdroj: Liftago

Taxikáři si díky nové službě přijdou na lepší finanční ohodnocení„Řidič bude moci během dne rozvážet v kufru zásilky, mezitím nabírat pasažéry na blízkých místech a prakticky nejezdit ‚na prázdno‘,“  řekl ředitel Liftaga Ondřej Krátký. Zároveň uleví přetížené dopravě v centru města.

„Se zvyšující se poptávkou po komerční přepravě i e-commerce zásilek se z měst stávají přetížené organismy s extrémním množstvím vozů v ulicích, které navíc nejsou využity efektivně. Naší vizí je menší počet komerčních přepravců, kteří jsou vytížení z různých zdrojů poptávky, ať už jde o taxi nebo přepravu zásilky. Proto chceme využít stávající vozy naplno a v průběhu celého dne,“ dodává Krátký.

Domů
Sdílet
Diskuse