Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2019 14:22
Čas čtení 0:00
Karin Filkaszova

Řidička Boltu Nicole: Někteří řidiči jezdí, aby dávali ženám návrhy, jednou jsem zákaznici vysadila uprostřed jízdy (Rozhovor)

Řidička Boltu Nicole: Někteří řidiči jezdí, aby dávali ženám návrhy, jednou jsem zákaznici vysadila uprostřed jízdy (Rozhovor)
Zdroj: Welin/REFRESHER
REFRESHER
Uložit Uložené

Dvacetiletá Nicole nám pověděla o svých zkušenostech za volantem v Taxify/Bolt službě.

Nicole je mladá dívka, které si už nějaký ten měsíc vydělává na své živobytí jako řidička Taxify/Bolt. Na denní bázi se dostane do kontaktu s různými lidmi, s nimiž zažije všelijaké situace, než je odveze do zvolené cílové stanice.

Nicole je totiž mladá a atraktivní žena, která se o nedostatek mužské pozornosti nemusí obávat. Jelikož se nedávno objevily kauzy, v nichž řidiči Taxify/Bolt psali svým zákaznicím po využití jejich služby, chtěli jsme vědět, co všechno v takové práci zažije žena, když se mince obrátí a ona sedí za volantem.

V tomto článku si přečteš:
  • proč se Nicole rozhodla dělat řidičku Taxify/Bolt;
  • jak dlouho dělá řidičku;
  • jaké nejnepříjemnější zkušenosti v práci zažila;
  • co ji v práci nejvíce potěšilo;
  • zda někdy měla dopravní nehodu a co se jí přihodilo;
  • co jí na zákaznících nejvíce vadí a jaké otázky se jí nemají ptát;
  • zda ji tato práce baví a co by chtěla dělat v budoucnu;
  • co odkazuje svým budoucím zákazníkům.

Jak dlouho děláš řidičku v Taxify/Boltu?

Jako Taxify/Bolt řidička jsem se zaregistrovala v lednu 2018, takže zde momentálně pracuji rok a 3 měsíce. Nejprve jsem začala jezdit mimo jiné povolání, ale dnes se už tomu věnuji naplno přes půl roku.

Jak ses k tomuto povolání vůbec dostala?

Přítel jezdil pro Uber a vyprávěl mi o jejich benefitech. Já jsem šla hned do Taxify/Bolt, protože jsem si to chtěla porovnat a tam jsem také zůstala, protože Uber na Slovensku zrušili. Šla jsem do toho, protože se mi líbilo, že je to časově flexibilní práce a mohu kdykoliv začít a skončit. Pokud si něco potřebuji přes týden vybavit, tak si to pak vynahradím o víkendu, což je super.

Jezdíš každý den, či jak to máš rozdělené?

Určitě se snažím jezdit těch 8 hodin každý den v týdnu. Nejvíce se mi to však vyplatí ráno, když jdou lidé do práce. Já mám štěstí na jízdy, neboť nejsem často v zácpách, a i když se do zácpy náhodou dostanu, povídám si se zákazníky, takže ten čas rychle uběhne.

Přes dopravní špičku odpoledne kvůli zácpám obvykle nejezdím. Také se to však vyplatí i mezitím, protože i když ty jízdy nejsou příliš objednávány, často jsou delší a vykompenzuje mi to hluché období, které je kolem oběda.

Rozhovor s taxikárkou Taxify
Rozhovor s taxikárkou Taxify Zdroj: Welin/REFRESHER

Věřím, že jako žena řidička sis toho v práci hodně zažila. Můžeš mi povědět o nějakých případech, kdy zákazníci nebyli ti největší gentlemani?

V minulosti, když jsem někdy jezdívala i v noci, tak jsem samozřejmě vozila i přiopilé mladé chlapy a starší muže. Tehdy se samozřejmě vyskytlo pár narážek, ale vše bylo v rámci slušnosti.

Když jsme se bavili o pivu, druhý den mi přišla SMS s pozváním na pivo. Nicméně, když jsem slušně odepsala, že nemám zájem, tak to tam skončilo a žádná agresivní konfrontace nenásledovala.

Brala jsem to spíš jako kompliment, protože každé normální ženě to polichotí. Samozřejmě, pokud to není příliš dotěrné, nebo to není nějaký perverzní návrh.

Mně nevadí, když se mnou někdo trochu flirtuje a je to v rámci slušnosti, ale vždy ho upozorním, že jsem zadaná. Pokud si však sedne do auta, tak na něj okamžitě nekřičím, že „mám přítele“ (smích). Před nocí jsem ale vždy měla respekt a dnes už v té době výhradně nejezdím.

V médiích se nyní často objevovaly zprávy o tom, jak řidiči Taxify/Bolt píší svým zákaznicím. Tobě se to osobně nestalo z té opačné stránky?

S mojí situací se to nedá srovnávat, protože se mi ještě nestalo, že jsem musela nějakého muže kvůli návrhům vyhodit z auta, nebo bych měla slzy na krajíčku.

Vezla jsem však jednoho pána, který mi řekl, že jeho kamarád dělá řidiče jen kvůli tomu, aby poznával různé ženy a dával jim návrhy. Prý to zkusí a přinejhorším ho ta žena odmítne a nic se nestane. Pár žen se mu opravdu ozvalo, tak se mu to asi stále vyplatí dělat.

Nicméně, mně jako řidičce se něco takového nestává. Zákazník se chce v první řadě někam odvézt, takže má určitý respekt k tomu, že nechce být vysazen uprostřed cesty kvůli nevhodným návrhům.

Vzpomínala jsi, že máš před nocí respekt. Je to právě kvůli těm zákazníkům?

Hlavně kvůli opilým lidem. Někdy jsem jezdívala přes týden do druhé rána, to bylo hlavně přes léto. I když byli lidé připití, většinou šli druhý den do práce, tak to bylo s mírou. Přes víkend si to mohou dovolit více a samozřejmě nechci, aby mi někdo znečistil auto.

Nemyslím si však, že je naprosto nutné strachovat se ze všeho. Pokud se mě někdo ptá, jestli se nebojím, tak většinou tu otázku obrátím. Však i řídit auto může kdokoliv, nevíte, kdo je ten člověk, ke kterému nastoupíte, protože až do dubna tohoto roku jsme neměli povinné žádné psychologické testy.

Je to samozřejmě o náhodě a každému se může přihodit cokoli, v jakékoli situaci, ale je zbytečné se kvůli tomu schovávat do nějaké ulity.

Co ti na zákaznících nejvíce vadí?

Dost mi vadí, když do auta nastoupí člověk, co páchne. To se ani na první pohled nedá odhadnout, protože může vypadat jako sympatický člověk. Neodsuzuji, protože nemohu vědět, jestli to není kvůli nějaké nemoci, ale v těch případech je jízda opravdu nepříjemná.

Když přišel, čekala jsem tam už 17 minut a mile jsem ho upozornila, že pokud se člověk dohodne na určitém čase, ten čas by se měl i dodržet. On na mě hned vyskočil, že jen nastoupí a hned na něj začnu nadávat, že jaká drzost.

Vzpomínáš si na nějaké nepříjemné zákazníky?

Jela jsem pro jednu 40letou zákaznici, která stála na místě, kam jsem se autem stěží dokázala dostat. Nakonec jsem se k ní dostala, nastoupila a hned od prvního momentu byla úplně vystresovaná. Vyskočila na mě s otázkou, zda stihne vlak, tak jsem jí odpověděla, že to nemám jak vědět, ale budu spěchat.

Celou cestu byla absolutně nepříjemná, arogantní a já jsem se jí přitom snažila vyjít vstříc a spěchat. V půlce cesty si rozmyslela, že nechce jet na hlavní stanici, ale na Vinohrady. Tak jsem změnila směr a hororová jízda pokračovala.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 64397 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak dopadla hororová jízda s nepříjemnou zákaznicí;
  • které témata diskusí už Nicole opravdu omrzely;
  • jak čekala na nepříjemného pana nekonečných 17 minut;
  • co se stalo, když jednou zažila dopravní nehodu cestou po zákazníka;
  • v jakém rozmezí se pohybuje výplata řidiče Taxify / Bolt;
  • kam by se chtěla Nicole v budoucnosti posunout.
Domů
Sdílet
Diskuse