Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2019 12:35
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Na pho přímo za zdrojem: Vietnam chce spustit první přímou linku do Česka!

ZAJÍMAVOSTI ČESKO VIETNAM
Uložit Uložené

Nová aerolinka Bamboo Airways má velké ambice. Chce zavést přímou linku mezi Českem a Vietnamem.

Dostane Česko první přímou leteckou linku do Vietnamu? Vietnamská aerolinka Bamboo Airways, která vznikla teprve letos v lednu, má ambiciózní plány. Klade si totiž za cíl vybudovat právě toto spojení, které by na přímo propojovalo Prahu a vietnamské město. O jaké konkrétně půjde, zatím není jasné. Na novinku upozornil server E15.cz

O spolupráci se hovoří už řadu let, dříve ji měla realizovat státní společnost Vietnam Airlines, ale tento nápad zatím nepřinesl žádné konkrétní výsledky. O slovo se proto přihlásily Bamboo Airways.

„Obě strany mají na spuštění linky velký zájem, chtějí ji otevřít co nejdříve,“ řekl pro E15 zástupce v Radě vlády pro národnostní menšiny Pham Huu Uyen. Schůzka prý proběhla již v březnu.

Na pho přímo za zdrojem. Vietnam chce spustit první přímou linku do České republiky!
Na pho přímo za zdrojem. Vietnam chce spustit první přímou linku do České republiky! Zdroj: Photo by chuttersnap on Unsplash

Konkrétní město, do kterého by se z Prahy a opačně létalo, je zatím předmětem jednání. Bamboo chce létat buď z Ho Či Minova Města nebo z Hanoje. Právě v hlavním městě Vietnamu Bamboo Airways usiluje o vybudování třetího terminálu  tato lokace je tedy pravděpodobnější. Aerolinie objednaly pro své plány padesát kusů Airbusů A321neo. 

„Naším dlouhodobým cílem je spojit Vietnam s klíčovými trhy v Asii, Evropě a Severní Americe a Dreamlinery nám otevření těchto dálkových linek umožní,“ nechal se slyšet Trinh Van Quyet, předseda představenstva FLC Group, která je vlastníkem této letecké společnosti.  

Domů
Sdílet
Diskuse