Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2019 13:12
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Sony představilo gigantickou 16K televizi větší než autobus

TECH SONY
Uložit Uložené

Koncept domácího kina dostává nový rozměr.

Kdybys jednou chtěl celý dům proměnit v jednu velkou televizní obrazovku, společnost Sony pro tebe bude mít řešení. Jen tak brzy ho sice v běžných domácnostech neuvidíš, ale Sony na velké technologické výstavě představilo 16K televizi. Díky tomuto rozlišení obsahuje obrazovka až 16krát více pixelů než běžná 4K obrazovka.

Když jsme tě upozorňovali, že se celý tvůj dům promění v televizor, nepřeháněli jsme, obrazovka měří 19,2 metru na šířku a 5,4 metru na výšku. Sony ji vyrobilo na míru pro japonskou společnost Shiseido, která bude obrazovku používat ve svých korporátních prostorách.

Sony predstavilo gigantickú 16K televíziu väčšiu ako autobus. Tvoju stenu premení na nezabudnuteľný zážitok
Sony predstavilo gigantickú 16K televíziu väčšiu ako autobus. Tvoju stenu premení na nezabudnuteľný zážitok Zdroj: Sony

Ba co víc, Sony muselo natočit vlastní film zachycující divokou přírodu, protože jinak by na obrazovce v požadované kvalitě nebylo co přehrávat. Obrazovka je ve skutečnosti tvořena mnoha menšími displeji, avšak žádné mezery mezi nimi neuvidíš díky technologii zvané Crystal LED.

BBC upozorňuje, že odborníci čekají rozšíření 8K televizorů v domácnostech v následujících letech, jenže na 16K technologie není běžný zákazník ani zdaleka připraven, nejen po finanční, ale ani technologické stránce.

Domů
Sdílet
Diskuse