Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2019 17:03
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muže vysadili na prázdném letišti v Severní Koreji. Nemohl se dostat přes zamčený vchod, pak ho zaskočila odletová hala

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jordana museli na letiště odvézt dvě průvodkyně se šoférem.

Jordan Simons v roce 2014 prodal veškerý svůj majetek, začal cestovat po světě a vydělávat ze svého laptopu. Nejdříve se věnoval webovému designu, pak si založil Instagram či YouTube a followeři mu postupně přibývali. Dnes procestoval více než 65 zemí světa a všem chce ukázat, že cestovat po světě dnes dokážeš, aniž bys musel začínat jako milionář.

Nejnověji se na sociálních sítích šíří video, které Jordan natočil v Severní Koreji. I jeho nakonec svedla izolovaná diktatura, kde turisté vidí jen to, co jim místní režim dovolí, a tak se vydal do KLDR.

Zaznamenal tam několik videí, jenže to nejzajímavější zřejmě pochází z letiště. Na letišti za severokorejským hlavním městem působí výlučně jedna společnost – Air Koryo, která je jedinou jednohvězdičkovou aerolinkou světa.

Samotný let však nebyl tak otřesný, jak Jordan očekával. Mnohem bizarnější zážitek si odnesl z letiště, kam jej přivezli dvě průvodkyně a řidič brzy ráno. Tak brzy ráno, že letiště ani nebylo otevřené, vchodové dveře byly zamčené a on si musel chvíli počkat, než se dostal dovnitř.

V odletové hale však nebylo ani živé duše. Jordan se procházel po letišti a udiveně si mumlal, že ještě nikdy neviděl prázdné letiště, protože většina z nich je koneckonců otevřena nepřetržitě.

Doporučeno
Ilegální průzkum Černobylu je nebezpečný, nejstrašidelnější je podzemí nemocnice (Rozhovor) Ilegální průzkum Černobylu je nebezpečný, nejstrašidelnější je podzemí nemocnice (Rozhovor) 23. května 2019 11:01

Na letišti zjistil, že odtud mají na ten den naplánovány jen dva odlety. Mezi nimi byla 12hodinová propast, takže člověk vidí, jak omezená je doprava dovnitř i ven z KLDR. Před odletem si ještě vychutnal kávu, avšak žádnou restauraci na letišti nenašel, a tak mu musel stačit hamburger na palubě Air Koryo.

Domů
Sdílet
Diskuse