Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2019 13:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Neonacisté přišli překazit duhový pochod v Detroitu. Vytáhli vlajky s hákovým křížem i zbraně

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Neonacisté museli být chráněni policií.

V červnu slaví velká část světa Pride Month. Duhový měsíc slouží jako připomínka toho, že LGBTI komunita musí stále bojovat o svá práva v mnoha zemích světa, a tak se ve městech po celé zemi organizují duhové pochody.

Duhový pochod si organizátoři připravili i v Detroitu. Tisíce podporovatelů práv LGBTI komunity se shromáždily v centru města, jenže problém nastal ve chvíli, kdy se na místo dostavila skupina neonacistů.


 

Členové hnutí The National Socialist Movement (NSM) na sociálních sítích prohlásili, že přijdou bojovat do centra Detroitu proti LGBTI komunitě a na pomoc si vzali i zbraně. Svůj doprovod doplnili vlajkami s hákovými kříži, a tak se členové duhového pochodu museli pod hrozbami výhrůžek stáhnout.

Obyvatelé Detroitu přijali mnohé pochodující do svých domovů, přičemž policejní ochranu měli právě neonacisté. V mnoha amerických státech přitom neexistují takové zákony jako v Česku, kde je propagace nacistické ideologie zakázána zákonem. I proto by se v našich ulicích beztrestně nemohli procházet neonacisté se svastikami.


Domů
Sdílet
Diskuse