Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2019 13:12
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Zvuky brutálních útoků z Mortal Kombat vznikají mačkáním zeleniny nebo louskáním ořechů

TECH
Uložit Uložené

Právě i díky kreativní práci se zeleninou nyní autoři sklízejí zasloužené ovoce. Mortal Kombat 11 je totiž nejlépe prodávanou hrou tohoto roku.

Není žádným tajemstvím, že slavná herní série Mortal Kombat se vyznačuje nadměrnou dávkou brutality a násilných scén. Jaké je však tajemství za zvukovými efekty, které celé vizuální dění podtrhují? Právě to se rozhodl zjistit redaktor zahraničního webu Vice, který se vydal do sídla studia NetherRealm v Chicagu za zvukovým designérem hry Stephenem Schapplerem.

A skutečnost může být pro mnohé překvapivá. Jak se totiž ukázalo, tvůrci při vytváření zvuků, kdy je ve hře například někomu rozdrcen hrudník nebo rozervána hlava, využívají nejen různé nástroje, ale i ořechy nebo obyčejnou zeleninu. Nahrávky rozmačkané papriky a grepu nebo právě rozlousknutého ořechu se pak díky postprodukci upraví tak, aby pasovaly do hry. A kouzlo je na světě.

Navzdory všem nechutným útokům (nebo možná právě i díky nim) je nejnovější díl série nejlépe prodávanou hrou tohoto roku a pátou nejlépe prodávanou bojovkou všech dob. A není se čemu divit. Autoři, včetně zvukových designérů při mačkání zeleniny, odvedli vskutku obdivuhodnou práci, za kterou nyní sklízí zasloužené ovoce. 

Doporučeno
Krvavý Mortal Kombat se dočká nového filmu! Producentem bude režisér Aquamana a hororu Saw Krvavý Mortal Kombat se dočká nového filmu! Producentem bude režisér Aquamana a hororu Saw 15. května 2019 11:33

Včera byl navíc odhalen kompletní balíček DLC bojovníků, kteří do hry v následujících měsících přibudou. Shang Tsung a Nightwolf jsou již k mání, 8.10. dorazí Teminátor s dokonalým zpracováním Arnolda Schwarzeneggera, 26.11. se zpřístupní Sindel, 28.1. příštího roku se můžeme těšit na Jokera a 17. 3. 2019 dostaneme fanoušky tolik žádaného Spawna. A ti do hry jistě přinesou ještě spoustu dalších nechutností.

 

Domů
Sdílet
Diskuse