Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2019 8:41
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

19měsíčnímu děvčátku na veganské dietě nerostly zuby. Rodiče se vyhnou vězení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dcera nezodpovědných rodičů žije v současné době u příbuzných.

O malém děvčátku, kterému byly téměř 2 roky, ale vypadalo jako tříměsíční miminko, jsme tě už informovali. Nápad s veganskou dietou podle advokáta otce malého dítěte přišel od matky, ale soud vyměřil trest oběma rodičům, píše CNN.

Během osmnácti měsíců se budou muset věnovat komunitním aktivitám. Mezi ně bude patřit zejména program pro rodiče zaměřený i na výživovou edukaci. A něco takového se dvojici nezodpovědných rodičů hodí jako sůl.

Doporučeno
Téměř 2letá holčička na veganské dietě vážila pouze 5 kilogramů. Krmili ji kousky banánů či tofu Téměř 2letá holčička na veganské dietě vážila pouze 5 kilogramů. Krmili ji kousky banánů či tofu 10. května 2019 10:13

Jejich tehdy 19měsíční holčička svého času vážilo pouhých 5 kilogramů (takovou váhu mívají někdy i novorozenci), neměla zuby, neuměla chodit a vyvinulo se u ní onemocnění kostí. Potomka totiž rodiče krmili rýží, bramborami, banány či tofu.

Když přišli poprvé s holčičkou do nemocnice, lékaři byli zděšeni. Mimo všeho jmenovaného nebylo dítě také ani očkované. Podle soudce měli mít rodiče dost let a zkušeností na to, aby si uvědomili, jak jednají.

Jejich činy však považoval za nedbalost a nikoli za špatný úmysl, a proto se dvojice nakonec vyhne pobytu za mřížemi. Dnes už 3letá holčička žije u příbuzných a podle posledních informací je na tom zdravotně mnohem lépe.

Domů
Sdílet
Diskuse