Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2019 11:19
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Švýcarsko se chce do roku 2050 stát klimaticky neutrální zemí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Švýcarská vláda se v tomto směru rozhodla následovat příklad Británie, Švédska či Francie.

Švýcarsko se nedávno na základě vědeckých závěrů zveřejněných komisí klimatických expertů z OSN rozhodlo, že se do roku 2050 stane klimaticky neutrální zemí. 

„Švýcarsko plánuje do roku 2050 snížit své čisté emise uhlíku na nulu, čímž splní mezinárodně dohodnutý cíl omezení globálního oteplování na maximální navýšení o 1,5 °C oproti době před průmyslovou revolucí,“ píše ve svém stanovisku vláda.

Doporučeno
Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) 25. srpna 2019 18:16

Jak zmiňuje Swissinfo, stejný cíl do své právní úpravy zakomponovaly i státy jako Británie, Francie či Švédsko. Předpokládá se, že Německo se k jmenovaným zemím přidá v průběhu tohoto roku.

„Švýcarsko je výrazně ovlivněno změnou klimatu, teploty v zemi stoupají ve srovnání se světovým průměrem dvakrát rychleji,“ odůvodňuje dále své rozhodnutí vláda. 

Podle nejnovějších výzkumů může globální oteplení až o 1,5 °C vést k vážným změnám v ekosystémech, a proto musíme nulové emisní bilance dosáhnout co nejdříve.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Switzerland Tourism (@myswitzerland),

Domů
Sdílet
Diskuse